Φωνές συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στην Αιθιοπία -«Θολές» απαντήσεις από την Ethiopian Airlines [εικόνα] - iefimerida.gr

Φωνές συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στην Αιθιοπία -«Θολές» απαντήσεις από την Ethiopian Airlines [εικόνα]

Συγγενείς θυμάτων στο σημείο της τραγωδίας / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δυσαρέσκειά τους για τις «θολές» απαντήσεις που λαμβάνουν από τα στελέχη της Ethiopian Airlines και τους ερευνητές, εξέφρασαν οι οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στην Αιθιοπία.

Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι η πληροφόρηση που τους παρέχεται είναι ελλιπής και ανακοίνωσαν πως διακόπτουν τις συνομιλίες που είχαν με τα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας στην Αντίς Αμπέμπα.

«Είμαι τόσο θυμωμένος. Μας κάλεσαν για να μας δώσουν αναφορά για τα πτώματα και τους λόγους της συντριβής, αλλά δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση» είπε χαρακτηριστικά ο 38χρονος πολίτης της Υεμένης Αμπντουλματζίτζ Σαρίφ, ο οποίος έχασε τον γαμπρό του στο αεροπορικό δυστύχημα.

Από την πλευρά του ο Σάλταν Αλ Μουτάιρι, κάτοικος του Ριάντ, ο αδελφός του οποίου είναι ανάμεσα στα 157 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας, δήλωσε στο Reuters ότι δεν πήραν καμία επαρκή απάντηση.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο σημείο της πτώσης του Boeing 737 MAX / Φωτογραφία: AP Images

Ζητούν περισσότερη διαφάνεια

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συγγενείς των θυμάτων της μοιραίας πτήσης ET 302 είχαν συγκεντρωθεί σήμερα σιωπηλά σε αίθουσα ξενοδοχείου της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας για να επιβιβαστούν από εκεί σε λεωφορεία που θα τους οδηγούσαν στον τόπο της συντριβής.

Ορισμένοι είπαν ότι ζητούν περισσότερη διαφάνεια από την αεροπορική εταιρεία και να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το δυστύχημα, ενώ ένα μέλος του προσωπικού της εταιρείας τους απάντησε ότι η έρευνα συνεχίζεται και ότι περισσότερες λεπτομέρειες προκύπτουν κάθε μέρα.

Ο 39χρονος Τεουφίκ Άχμεντ τον οποίο έχει μεγαλώσει ο πατέρας του Άχμεντ Νουρ Μοχάμεντ, του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης, ταξίδεψε μέχρι εκεί από το σπίτι του στο νότιο τμήμα της χώρας για να αποτίσει φόρο τιμής στον νεκρό.

«Ο Άχμεντ ήταν η περηφάνια της οικογένειας. Το να πάω στον τόπο του δυστυχήματος είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω γι' αυτόν» δήλωσε στο Reuters.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι 149 επιβάτες και τα 8 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν το Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines συνετρίβη έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα. Η χώρα αυτή των 105 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν για χρόνια υπερήφανη για τις κρατικές της αερογραμμές, την πιο επιτυχημένη της εταιρεία και την μόνη επικερδή αεροπορική εταιρεία στην υποσαχάρια Αφρική.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, όπως και 8 πολίτες από την Κίνα και ο ίδιος αριθμός από την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Οι επιβαίνοντες ανήκαν σε συνολικά 35 διαφορετικές εθνικότητες.

Τον τόπο του δυστυχήματος σχεδιάζουν να επισκεφθούν επίσης μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα, δήλωσε μέλος του προσωπικού της Ethiopian Airlines.

«Επισκεφθήκαμε τον τόπο της συντριβής χθες και πηγαίνουμε εκεί και σήμερα. Είναι μια τεράστια απώλεια για μας . [...] Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το αν θα παραλάβουμε τα λείψανα ή όχι είναι απογοητευτικό και επώδυνο», δήλωσε παράλληλα ο Χάμζι Άμπντι Χουσέιν, ο οποίος ήρθε στην Αντίς Αμπέμπα από πόλη της ανατολικής Αιθιοπίας αφότου επιβεβαιώθηκε ότι μεταξύ των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας ήταν ο θείος του Μουκάαντ Χουσέιν Αμπντέλα, οδηγός φορτηγού από τη Μινεσότα, ο οποίος πήγαινε στην Κένυα για να επισκεφθεί συγγενείς του.

Η Ethiopian Airlines ανακοίνωσε σήμερα στο Twitter ότι αντιπροσωπεία από την Αιθιοπία μετέφερε τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους στο Παρίσι όπου θα υποβληθεί σε ανάλυση το περιεχόμενό τους.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από τις σχετικές απαγορεύσεις πτήσεων των 737 MAX που εξέδωσαν δεκάδες χώρες, η Boeing νωρίτερα ανακοίνωσε ότι θα καθηλώσει στο έδαφος και τα 371 αεροσκάφη του συγκεκριμένου μοντέλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ