Καλογήρου: Πλημμέλημα η κατοχή εκρηκτικών, κακούργημα η χρήση - iefimerida.gr

Καλογήρου: Πλημμέλημα η κατοχή εκρηκτικών, κακούργημα η χρήση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου προσπάθησε σήμερα εκ νέου από το βήμα της Βουλής να ρίξει τους τόνους όσον αφορά τις προτάσεις στο πλαίσιο των αλλαγών του ποινικού κώδικα για την μετατροπή του αδικήματος της κατοχής εκρηκτικών σε πλημμέλημα.

Όπως είπε ο υπουργός η χρήση εκρηκτικών υλών παραμείνει κακούργημα, σε πλημμέλημα μετατρέπεται η κατοχή τους όμως η ποινή θα εκτίεται.

«Οι προτάσεις που έχουν διαμορφωθεί από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές είναι η αρχή εκκίνησης ενός συγκεκριμένου διαλόγου, ουσιαστικού διαλόγου.

Καμιά πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής δεν αλλοιώνει την προστασία της έννομης τάξης όσον αφορά τα ζητήματα κατοχής εκρηκτικών υλών. Η χρήση εκρηκτικών υλών παραμένει κακούργημα αυτό που γίνεται πλημμέλημα είναι η κατοχή.

Προβλέπεται πλημμεληματική δίωξη όσον αφορά τα αδικήματα αυτά αλλά η ποινή θα εκτίεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ