Χιλιάδες άνθρωποι στην ομιλία Μάριου Σαλμά για τα 20 χρόνια στη βουλή [εικόνες] - iefimerida.gr

Χιλιάδες άνθρωποι στην ομιλία Μάριου Σαλμά για τα 20 χρόνια στη βουλή [εικόνες]

Ομιλία Μάριου Σαλμά για τα 20 χρόνια Κοινοβουλευτικού έργου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κατάμεστο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελλήνιου μίλησε την Τετάρτη το βράδυ ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, σε εκδήλωση που διοργάνωσε με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων κοινοβουλευτικής θητείας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον Μάριο Σαλμά. Επίσης παρευρέθηκαν οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Βλάσσης, Βασίλης Γιόγιακας, Άννα Καραμανλή, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Κοντογιώργος, Κώστας Σκρέκας, Θόδωρος Φορτσάκης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ό πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Κώστας Δέρβος ο πρώην Υπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος, οι πρώην βουλευτές Φεβρωνία Πατριανάκου, Σπήλιος Λιβανός, Απόστολος Κωστόπουλος δήμαρχοι και πολλοί άλλοι.

Στο κατάμεστο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελλήνιου μίλησε την Τετάρτη το βράδυ ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, σε εκδήλωση που διοργάνωσε με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων κοινοβουλευτικής θητείας

Σημεία από την ομιλία του κ. Μάριου Σαλμά

Την πρώτη φορά που στάθηκα όρθιος μπροστά σας 20 χρόνια πρίν ως υποψήφιος βουλευτής ήμουν ένας νέος, γιατρός, Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, από μία μικρή επαρχία.
Ο γιός ενός οικοδόμου, ένα από τα 3 παιδιά μιας μεσοαστικής οικογένειας που μοιράζονταν την αγάπη, την κοινή προσπάθεια για προκοπή, τις αρχές της αξιοπρέπειας της αλληλεγγύης και του σεβασμού.
Το παιδί μιας γειτονιάς στην Αμφιλοχία που δεν ήταν εύπορη αλλά μοιράζονταν όνειρα και δημιουργούσε όμορφες αναμνήσεις.
Και τα όνειρα αυτά ήθελα να γίνουν πραγματικότητα.


Γιατί αυτή η αισιοδοξία ήταν που κρατούσε το χαμόγελο στα χείλη του πατέρα μου, όπλιζε τη μάνα μου με καλοσύνη να χει το σπίτι ανοιχτό , έδινε δύναμη στον αγρότη να οργώνει το χωράφι, ωθούσε τον έμπορο να κάνει νέες δουλιές, έδινε κίνητρο στους μαθητές, στους απόφοιτους των Πανεπιστημίων, που όλοι μαζί αγαπούσαν τη πατρίδα και την στήριζαν.
Ήταν τότε στην δεκαετία του 70 που όλοι δούλευαν σκληρά από το πρωί μέχρι το βράδυ για μεροκάματο αλλά οι άνθρωποι ήταν χαρούμενοι γέλαγαν
Εξίμισυ χρονών καλοκαίρι του 74 κοντά στον πατέρα μου στην οικοδομή οι πρώτες μου παραστάσεις από μία γενιά οικοδόμων, εργατών που εξέπεμπαν σιγουριά ότι η χώρα θα μεγαλουργήσει. Το απόγευμα κοντά στο χωράφι με τις ελιές και μαζί στο ανθοπωλείο.

Σας μίλησα για αλλαγή

«Την πρώτη φορά που στάθηκα όρθιος μπροστά σας 20 χρόνια πρίν ως υποψήφιος βουλευτής ήμουν ένας νέος, γιατρός, Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, από μία μικρή επαρχία»

Και τα άλλαξα όλα όταν μου δόθηκε η ευκαιρία. Έστησα τον ΕΟΠΥΥ στα πρώτα του βήματα, αφού ανέλαβα καθήκοντα 6 μήνες μετά την ίδρυσή του και μέχρι και σήμερα λειτουργεί με τον δικό μου κανονισμο παροχών. Μείωσα τις τιμές δεκάδων διαγνωστικών εξετάσεων, Το σύστημα ηλεκτρονικών συνταγών και παραπεμπτικών όπως λειτουργεί σήμερα, η ψηφιοποίηση συνναλαγών με τα διαγνωστικά και κλινικές, οι κλειστοί προϋπολογισμοί με περιορισμό της σπατάλης σε διαγνωστικά, κλινικές, φάρμακο, τα νέα υδατογραφημένα κουπόνια στα φάρμακα, η συνταγογράφηση με την δραστική ουσία, το νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων, η βάση δεδομένων, η μείωση τιμών στα φάρμακα κατά 23%, η ασφαλιστική μειωμένη τιμή που αγόραζε ο ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα αντί της λιανικής που αγόραζε τα προηγούμενα χρόνια έγιναν στην θητεία μου
Με όλες συνολικά τις μεταρρυθμίσεις που προανέφερα το υπουργείο Υγείας βγήκε από το μνημόνιο και η εξοικονόμηση συνολικά από ΕΟΠΥΥ και φάρμακο έφτασε το 1,5 δις ετησίως δηλαδή από το 2013 μέχρι σήμερα το κράτος ωφελήθηκε από τις πολιτικές μου αθροιστικά 8 δις ευρώ.

«Έστησα τον ΕΟΠΥΥ στα πρώτα του βήματα, αφού ανέλαβα καθήκοντα 6 μήνες μετά την ίδρυσή του και μέχρι και σήμερα λειτουργεί με τον δικό μου κανονισμο παροχών»


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον Μάριο Σαλμά
Εκδήλωση του Μάριου Σαλμά για τα 20 χρόνια έργου στη Βουλή
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ