Ζουγανέλης, Τσίμας, Κανέλη, Κοσιώνη... μεταγραφές Αλαφούζου στον ΠΑΟ

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα ανακοινώσει την Πέμπτη το πλάνο του για την σωτηρία του Παναθηναϊκού, ενώ στο «Σωματείο» που θα ιδρύσει ο γνωστός επιχειρηματίας θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, δικηγόροι και δημοσιογράφοι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal», ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του «Σωματείου» βρίσκονται οι εφοπλιστές Αδαμάντιος και ο Λεωνίδας Πολέμης, οι οποίοι μαζί με τον επιχειρηματία της Aegean Θόδωρο Βασιλάκη θα συνεισφέρουν οικονομικά προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 6 εκ. Ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθεί μέλος των οφειλών της ομάδας αλλά και οι «πράσινοι» να πάρουν την άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην ομάδα των επιχειρηματιών συμπεριλαμβάνεται και ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ενώ ο κ. Αλαφούζος έχει επαφές και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολο Ταμβακάκη, η συμμετοχή του οποίου δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Επίσης βρίσκονται ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, όπως και οι δικηγόροι Γιάννης Ηπειρώτης και Αθηνά Μπαλωμένου.

Στα ιδρυτικά μέλη του «Σωματείου» αναμένεται να βρεθούν οι καλλιτέχνες Γιάννης Ζουγανέλης και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, όπως και οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας και Σία Κοσιώνη, ενώ δεν αποκλείεται να βρεθεί και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Σημαντικό ρόλο στο εγχείρημα θα έχει ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας, είτε επιστρέφοντας στον προεδρικό θώκο, είτε σε ρόλο εκτελεστικού συμβούλου. Από πλευράς των παλαιμάχων της ομάδας θα συμμετέχει ο Αριστείδης Καμάρας, ενώ αναμένεται να βρίσκονται και άλλοι παλιοί άσοι του «τριφυλλιού».

Ο αριθμός των ιδρυτικών μελών θα είναι 20 με 25, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος θα ανακοινώσει το βράδυ της Πέμπτης την Ιδρυτική Διακήρυξη του «Σωματείου».

Ο κ. Αλαφούζος μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay» για το εγχείρημά του τόνισε πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την μεταβίβαση των μετοχών, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την αδειοδότηση μέσω της ΕΠΟ. «Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τον κ. Βαρδινογιάννη, αν και ρισκάρω λίγο με αυτό που λέω, διότι δεν έχουμε υπογραφές. Οι δικηγόροι συζητούν τους όρους της μεταβίβασης των μετοχών στην εταιρεία», τόνισε αρχικώς ο γνωστός επιχειρηματίας και συνέχισε:

«Κατ' αρχάς θέλω να σας αποκαλύψω την ανησυχία μου για την αδειοδότηση μέσω της ΕΠΟ. Σε λίγες ημέρες, αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την αδειοδότηση. Η ΕΠΟ έχει κωλυσιεργήσει και δεν έχει μεσολαβήσει στην UEFA, για να πάρουν παράταση οι ελληνικές ομάδες, σε αντίθεση με άλλες ομοσπονδίες. Ακόμα και να δώσουμε τα χρήματα τις επόμενες ημέρες, δεν είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε την άδεια και αυτό είναι σοβαρό. Από κει και πέρα, θέλω να πω στον κόσμο ότι η προσπάθεια αυτή είναι να σωθεί η ομάδα και στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία ομάδα με Έλληνες, νέα παιδιά και ξένους με κίνητρο».

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ