Η νεότερη skateboarder του κόσμου -Μόλις 10 ετών, θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η νεότερη skateboarder του κόσμου -Μόλις 10 ετών, θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 [εικόνες & βίντεο]

Η 10χρονη skateboarder
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ήδη η νεότερη επαγγελματίας skateboarder στον κόσμο, με ένα κοινό 300.000 οπαδών στο Instagram να την ακολουθεί σε κάθε της βήμα και να θαυμάζει τα απίστευτα άλματά της. Τώρα, η Σκάι Μπράουν, μία 10χρονη από την Ιαπωνία, πρόκειται να γίνει η νεότερη αθλήτρια της Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εάν η Μπράουν πληροί τις προϋποθέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, κάτι που οι πηγές εντός της βρετανικής ομάδας skateboard πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό, θα είναι μόλις 12 ετών και 15 ημερών. Έτσι θα είναι η νεαρότερη αθλήτρια της Βρετανίας, μετά την Μάργκερι Χίντον, που ήταν 13 ετών και 43 ημερών όταν αγωνίστηκε στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Άμστερνταμ το 1928.

«Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να πάω στο Τόκιο γιατί θέλω να πάω εκεί όσο είμαι νέα και να δείξω σε κάθε κορίτσι πως μπορεί να κάνει τα πάντα» λέει η Μπράουν που έμαθε να κάνει skateboard σε ηλικία 4 ετών και έκλεισε την πρώτη της επαγγελματική συμφωνία σε ηλικία 7 ετών. «Δεν έχει σημασία η ηλικία,. Μπορείς να το δοκιμάσεις ακόμη κι αν είσαι μικρός».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Brown (@skybrown) στις 3 Απρ, 2018 στις 6:32 πμ PDT

Η Σκάι Μπράουν έχει κατακτήσει πολλούς θαυμαστές αλλά και μη του skateboard στον λογαριασμό της στο Instagram. Μιλώντας για την φιλοσοφία της σχετικά με το vlog, προτού κερδίσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός skateboard στην Εσθονία τον περασμένο μήνα, είπε: «Να είστε γενναίοι, να είστε δυνατοί, να διασκεδάζετε – και να το κάνετε γιατί το αγαπάτε».

\

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Brown (@skybrown) στις 25 Φεβ, 2019 στις 5:06 μμ PST


Η Μπράουν, που γεννήθηκε στο Μιγιαζάκι της νότιας Ιαπωνίας, έχει Γιαπωνέζα μητέρα, την Μιέκο, και Άγγλο πατέρα, τον Στου. Μιλώντας πέρυσι, ο Στου είπε ότι η κόρη του λάτρευε το skateboard από πολύ νεαρή ηλικία. «Έχεις ένα μικρό κοριτσάκι και θέλεις να το έχεις πάντα προστατευμένο» παραδέχτηκε. «Αλλά ένα παιχνίδι ήθελε να έχει στα χέρια της συνέχεια. Μπορεί να έχανε συνεχώς από άλλα αγόρια ή μεγαλύτερους άνδρες, αλλά αντί να κάνει πίσω, συνέχιζε ακράδαντα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Brown (@skybrown) στις 4 Νοέ, 2018 στις 9:07 μμ PST


Το 2016 έγινε η νεότερη αθλήτρια τον διαγωνισμό Vans United States Open Pro Series όπου αγωνίστηκε με γυναίκες σχεδόν διπλάσιες σε ύψος και έκτοτε έχει κερδίσει σε τουρνουά στην Αγγλία, την Εσθονία, τη Σουηδία και την Σιγκαπούρη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Brown (@skybrown) στις 10 Φεβ, 2019 στις 7:21 μμ PST


Και δεν είναι η μόνη ταλαντούχος στην οικογένειά της – με το skateboard ασχολείται και ο μικρός αδερφός της, Όσιαν, που σε ηλικία 7 ετών φαίνεται πιθανό να ακολουθήσει τα βήματά της. Και παρά την παγκόσμια προσοχή που έχουν συγκεντρώσει, ο πατέρας τους επιμένει να τους κρατά προσγειωμένους.


«Το skating δεν έχει να κάνει με το να γίνεις καλύτερος από τους άλλους» πρόσθεσε. «Γι’ αυτούς, είναι απλά θέμα διασκέδασης και αυτό θέλουμε να κρατήσουμε. Τους ζητούν να συμμετέχουν σε πολλούς διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο και τους προσφέρουν ακόμη και λεφτά, διαμονή σε ωραία ξενοδοχεία και δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, αλλά προσπαθούμε να τα κρατήσουμε μακριά από όλα αυτά. Η Σκάι και ο Όσιαν δεν καταλαβαίνουν από φήμη και δεν θέλουμε να τους περάσουμε κάτι τέτοιο, αλλά ως γονείς είμαστε πολύ περήφανοι».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Brown (@skybrown) στις 1 Ιαν, 2019 στις 3:33 πμ PST

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ