Κορυφώνεται η αγωνία για το Brexit -Η Goldman Sachs «ποντάρει» σε συμφωνία

Κορυφώνεται η αγωνία για τις εξελίξεις γύρω από το Brexit και τις προσπάθειες της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι να περάσει τη συμφωνία με την ΕΕ από το κοινοβούλιο.

Στα «πονταρίσματα» τοποθετήθηκε και η Goldman Sachs ανακοινώνοντας πως προβλέπει πιθανότητες 60% η Τερέζα Μέι να καταφέρει να επικυρωθεί η συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Την Τετάρτη, μετά την απόρριψη του Brexit δίχως συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο, η Goldman Sachs υπολόγιζε τις πιθανότητες στο 55%.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την τράπεζα, συνεχίζει να υπάρχει σημαντική πιθανότητα το Brexit να αντιστραφεί μέσω ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. Οι πιθανότητες για αυτό το ενδεχόμενο υπολογίζονται στο 35%.

Η τράπεζα μείωσε περαιτέρω την πιθανότητα για ένα Brexit χωρίς συμφωνία στο 5% από το 10%.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν να επικρατούν τέσσερα βασικά σενάρια για το Brexit: Νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία που έκλεισε η Μέι, παράταση της διαδικασίας, Brexit χωρίς συμφωνία (κι ας απορρίφθηκε το ενδεχόμενο) ή και νέες κάλπες (για δημοψήφισμα ή εκλογές ή και για τα δυο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Τερέζα Μέι Goldman Sachs ΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ