Κορυφώνεται η αγωνία για το Brexit -Η Goldman Sachs «ποντάρει» σε συμφωνία - iefimerida.gr

Κορυφώνεται η αγωνία για το Brexit -Η Goldman Sachs «ποντάρει» σε συμφωνία

Υποστηρικτές του Brexit στους δρόμους του Λονδίνου / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφώνεται η αγωνία για τις εξελίξεις γύρω από το Brexit και τις προσπάθειες της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι να περάσει τη συμφωνία με την ΕΕ από το κοινοβούλιο.

Στα «πονταρίσματα» τοποθετήθηκε και η Goldman Sachs ανακοινώνοντας πως προβλέπει πιθανότητες 60% η Τερέζα Μέι να καταφέρει να επικυρωθεί η συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Την Τετάρτη, μετά την απόρριψη του Brexit δίχως συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο, η Goldman Sachs υπολόγιζε τις πιθανότητες στο 55%.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την τράπεζα, συνεχίζει να υπάρχει σημαντική πιθανότητα το Brexit να αντιστραφεί μέσω ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. Οι πιθανότητες για αυτό το ενδεχόμενο υπολογίζονται στο 35%.

Η τράπεζα μείωσε περαιτέρω την πιθανότητα για ένα Brexit χωρίς συμφωνία στο 5% από το 10%.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν να επικρατούν τέσσερα βασικά σενάρια για το Brexit: Νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία που έκλεισε η Μέι, παράταση της διαδικασίας, Brexit χωρίς συμφωνία (κι ας απορρίφθηκε το ενδεχόμενο) ή και νέες κάλπες (για δημοψήφισμα ή εκλογές ή και για τα δυο).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Τερέζα Μέι Goldman Sachs ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ