ΚΕΕΛΠΝΟ: Φόβοι για αύξηση των οροθετικών AIDS στα «κόκκινα φανάρια» της Αθήνας - iefimerida.gr

ΚΕΕΛΠΝΟ: Φόβοι για αύξηση των οροθετικών AIDS στα «κόκκινα φανάρια» της Αθήνας

ιερόδουλες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υγειονομική βόμβα που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας και όπως είχε προειδοποιήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, αν δεν ληφθούν μέτρα θα υπάρξουν πολύ άσχημα αποτελέσματα, τελικά εξερράγη και έσπειρε τον πανικό και τον τρόμο στο λεκανοπέδιο.

Οι 12 ιερόδουλες που μετά από έλεγχο των υγειονομικών υπηρεσιών εμφανίστηκαν να είναι θετικές στον ιό του AIDS είναι οι πρώτοι κρίκοι στην αλυσίδα του θανάτου.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι από τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ πως όσο προχωρούν οι έλεγχοι σε οίκους ανοχής, τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των οροθετικών γυναικών. Μάλιστα το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς η αποκάλυψη ότι οι 12 ιερόδουλες που είναι θετικές στον ιό HIV έχουν κάνει χρήση ενδοφλέβιων ουσιών, αποδεικνύει πως ο «τρόμος» ξέφυγε από τα στενά σύνορα των «γκέτο» και χτυπά πλέον την πόρτα του γενικού πληθυσμού.

Εως τώρα έχουν εντοπιστεί 11 Ελληνίδες και μόλις μία Βουλγάρα, ωστόσο όπως αναφέρουν οι Αρχές υπάρχουν πολλές αλλοδαπές από τη Νιγηρία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Λευκορωσία που εκδίδονται σε παράνομους οίκους ανοχής και σε «πιάτσες» στο κέντρο της Αθήνας και δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν και να περάσουν από εξετάσεις.

Λοβέρδος: «Είχα προειδοποιήσει...»

«Το ζήτημα με τις παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες έχει τεθεί εκτός ελέγχου στη χώρα μας. Στην ίδια κατάσταση τώρα βρίσκεται η Ρουμανία. Ευτυχώς, εμείς καταφέραμε να πείσουμε το ευρωπαϊκό ΚΕΕΛΠΝΟ για το μέγεθος του προβλήματος» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό NET RADIO, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αντιμετώπισα πολλή δυσπιστία, και μέσα και έξω από τη χώρα».

Ο Καμίνης επαναφέρει την πρότασή του για τη λειτουργία των οίκων ανοχής

Το θέμα της νομικής πρότασης που έχει κάνει για τους οίκους ανοχής επαναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων, σχετικά με την υπόθεση των προσβεβλημένων με AIDS ιεροδούλων, ύστερα από υγειονομικούς ελέγχους, που πραγματοποίησαν μέλη κλιμακίων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

«Το ισχύον νομικό καθεστώς, λόγω της ανεφάρμοστης και εν γένει υποκριτικής αυστηρότητάς του, έχει προκαλέσει την ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία τους», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων προσθέτει ακόμα «Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει εγκαίρως καταθέσει στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς νομοθετική πρόταση, προκειμένου να καταργηθούν ρυθμίσεις που εμποδίζουν την ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος λειτουργίας των οίκων ανοχής. Δυστυχώς, ο φόβος του πολιτικού κόστους και η πολιτική αδράνεια που προκαλεί, είναι η βασική αιτία για τη διαιώνιση μιας κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες συμπολίτες μας».

Ο χάρτης της πορνείας στην Αθήνα

Στην οδό Φυλής υπάρχουν περίπου 32 οίκοι ανοχής, 150 στο Μεταξουργείο, ενώ δεκάδες σπίτια με την ονομασία studio αισθητικής λειτουργούν στο Γκάζι. Η λειτουργία των οίκων ανοχής έχει εξαπλωθεί πλέον και έξω από τα στενά όρια του κέντρου της Αθήνας, αφού «ξεφυτρώνουν» πλέον σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

  • Στην οδό Καποδιστρίου, από τη μία πλευρά του δρόμου εκδίδονται Αφρικανές, ενώ από την άλλη, γυναίκες από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.
  • Βορειότερα συγκεντρώνονται νεαρές τοξικομανείς, οι οποίες προσφέρουν το κορμί τους προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
  • Στην οδό Σόλωνος εμφανίζονται και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων Ελληνίδες.
  • Στην οδό Ευριπίδου καθώς και στην Πατησίων εκδίδονται Νιγηριανές.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ