«Αστεγα» πολιτικά πρόσωπα στην Κουμουνδούρου -Τρέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική διακήρυξη της Προοδευτικής Συμμαχίας - iefimerida.gr

«Αστεγα» πολιτικά πρόσωπα στην Κουμουνδούρου -Τρέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική διακήρυξη της Προοδευτικής Συμμαχίας

Οι Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος / Φωτογραφία: Eurokinissi

Προαναγγελία διαζυγίου με το ΔΝΤ μέσω πρόωρης αποπληρωμής, έκανε από το βήμα της Κ.Ο ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στοχεύει να φτάσει στις εκλογές 2019, έχοντας «ξεφορτωθεί» το μπαμπούλα του Ταμείου.

Αφού υποστήριξε ενώπιον των βουλευτών του ότι η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο, ο κ.Τσίπρας, σημείωσε αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του «…ένας δρόμος πάει ευθεία, ο άλλος δρόμος οδηγεί σε αναστροφή. Αναστροφή στα χρόνια της κρίσης, αναστροφή στα χρόνια της βαθιάς λιτότητας, αναστροφή στα χρόνια του ΔΝΤ. Είναι εδώ και κάνει αισθητή την παρουσία του. Κάποιοι θέλουν να είναι εδώ. Εμείς έχουμε σχέδιο για να πάψει να είναι εδώ και σύντομα θα το κάνουμε πράξη».

Με τα όσα είπε ενώπιον των βουλευτών του ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται να δώσει τις εκλογικές μάχες μέσα σε σκηνικό έντονης πόλωσης, εμφανίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ (και τους συν αυτώ) ως το κόμμα των φτωχών απέναντι στη ΝΔ την οποία κάθε ημέρα την αποκαλεί κόμμα «των ελίτ».

Από... άλλο κόμμα

Την ίδια ώρα όμως που ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να συγκολλήσει διαφορετικές δυνάμεις και πολιτικές κινήσεις κάτω από την ομπρέλα της «Προοδευτικής Συμμαχίας», η διατήρηση του αρραγούς στην Κ.Ο, μοιάζει με δύσκολο και διαρκές στοίχημα.

Χτες, την ώρα που ο Πάνος Σκουρλέτης προσπαθούσε στην Κουμουνδούρου να θεμελιώσει τις «γέφυρες» με όσους ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο συμπαράταξης, στη Βουλή οι διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως «ενεργοποίησαν ρήγματα» τα οποία προκάλεσαν εκρήξεις.

Tα μάτια σε Μιχελογιαννάκη και Κασιμάτη

Θέμα πολιτικό, προέκυψε με τη Νίνα Κασιμάτη και την άρνησή της να υπερψηφίσει στην προηγούμενη ψηφοφορία για την Συνταγματική αναθεώρηση το άρθρο 3 για τον ουδετερόθρησκο χαρακτήρα του κράτους.

Η ίδια υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ότι πρόκειται για αλλαγές που δεν είχαν συμφωνηθεί, για να εισπράξει απάντηση από τον Νίκο Βούτση. Και πιο προωθημένη ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ -είπε ο Πρόεδρος της Βουλής- και ότι η καταψήφιση του άρθρου, δίνει όπλα σε μια κρίσιμη στιγμή, στον βασικό πολιτικό αντίπαλο, τη ΝΔ.

Μαζί με τη Νίνα Κασιμάτη που είχε εισπράξει χολή από τους συναδέλφους της για την καταψήφιση του άρθρου 3 στην πρώτη ψηφοφορία, στο επίκεντρο βρίσκεται και ο βουλευτής Ηρακλείου ο οποίος επίσης είχε καταψηφίσει την αλλαγή του ίδιου άρθρου που έχει συμβολική σημασία και ιδεολογικό αποτύπωμα για το κυβερνών κόμμα. Πληροφορίες θέλουν το μισό κόμμα να έχει “πέσει” πάνω στους δύο βουλευτές με στόχο να μην καταψηφίσουν και πάλι, καθώς την περασμένη φορά η αλλαγή πέρασε με 151 ψήφους, μία εκ των οποίων ανήκει στον -ανεξάρτητο πλέον- Γρηγόρη Ψαριανό.

Τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες επικαλέστηκε και ο Παύλος Πολλάκης όταν υπερασπίστηκε την Θ. Μεγαλοοικονόμου ζητώντας να μην της κουνά το δάχτυλο η Αννέτα Καββαδία η οποία περίμενε τη συζήτηση στα όργανα για να ζητήσει τον λόγο σχετικά με παρεμβάσεις στην τηλεόραση της πρώην βουλευτού των ΑΝΕΛ, οι οποίες έχουν προκαλέσει… γέλια στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Είναι όμως και αυτοί που δεν προέρχονται από διαφορετικούς χώρους αφού λίγο μετά την ολοκλήρωση συνεδρίασης της Κ.Ο ο Νίκος Φίλης στο OPEN “’άδειασε” τον Γ. Κυρίτση για την αναφορά του ότι δεν έχει δει νεκρούς από μολότοφ. Υποστήριξε ο πρώην υπουργός βγάζοντας οφσάιντ τον συνάδελφό του, που νωρίτερα είχε απαντήσει ότι δε θυμάται να υπάρχουν νεκροί από βόμβες μολότοφ.

Ετοιμάζεται η πολιτική διακήρυξη για την Προοδευτική Συμμαχία

Γέφυρα, PES Activists, Πράττω όπως και άλλα “άστεγα” πολιτικά πρόσωπα που τοποθετούνται στον Κεντροαριστερό χώρο πέρασαν χθες το κατώφλι της Κουμουνδούρου, μαζί με τους Π. Σκουρλέτη, Χ. Σπίρτζη και Χριστόφορο Βερναρδάκη προκειμένου να σχεδιάσουν τον συντονισμό τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη στο κλειστό στάδιο του TAΕ KWON DO στις 27/3 θα γίνει η μεγάλη πολιτική εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν κι άλλα ονόματα του Ευρωψηφοδελτίου, ενώ θα παρουσιαστεί η πολιτική διακήρυξη και θα συγκροτηθεί η εκλογική επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ