Στοπ του ΚΑΣ στην ανέγερση του εννιαώροφου κτιρίου που έκρυβε την Ακρόπολη - iefimerida.gr

Στοπ του ΚΑΣ στην ανέγερση του εννιαώροφου κτιρίου που έκρυβε την Ακρόπολη

Η Ακρόπολη (Φωτογραφία: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ανακάλεσε απόφαση που πήρε στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 σχετικά με αίτημα για την ανέγερση νέου 9ώροφου κτιρίου (με τρία υπόγεια και δώμα με πέργκολα και ασκεπή πισίνα) σε οικόπεδο στη συμβολή των οδών Μισαραλιώτου και Τσάμη Καρατάση στο Κουκάκι, που κρύβουν τη θέα στην Ακρόπολη.

Η γνωμοδότηση πάρθηκε μετά την αυτοψία της ολομέλειας του ΚΑΣ, που διενεργήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019 στο οικόπεδο, κατά την οποία, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο (ύψους περίπου 32 μ.), θα προκαλέσει, μεταξύ άλλων, οπτική βλάβη στο μνημείο της Ακρόπολης, ενώ δεν θα δένει αρμονικά στο ευρύτερο δομημένο περιβάλλον.

Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός από ένα κτίριο που κτίστηκε το 1989 επί της οδού Τ. Καρατάση, το εν λόγω εννιαώροφο κτίριο θα έχει το μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με τις όμορες οικοδομές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ