Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

''Theatre Ad Infinitum'' και «Οι έμποροι των εθνών» είναι οι δύο παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα απόψε. Επίσης, ο θρύλος του γαλλικού τραγουδιού Christophe εμφανίζεται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ ο Πανελλήνιος Οικολογικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ελεύθεροι Χώροι». Αναλυτικά:

  • Theatre Ad Infinitum στο Bios

Το Bob Theatre και το bios εγκαινιάζουν την φετινή τους σύμπραξη με μία σημαντική μετάκληση σήμερα Τετάρτη 2 Μαΐου, δύο βδομάδες πριν την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, καλώντας στην Αθήνα τους πολυβραβευμένους Theatre Ad Infinitum με την sold-out παραγωγή τους, Translunar Paradise.Οι Τheatre Ad Infinitum είναι μια διεθνής θεατρική ομάδα της σχολής Lecoq, με βάση το Λονδίνο, που δημιουργεί καινούριες και πρωτότυπες παραστάσεις απευθυνόμενη σε πολυπολιτισμικές ομάδες ανθρώπων.

H χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, καθώς η τελευταία τους παραγωγή, Τranslunar Paradise, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου και μια σειρά από συνεχόμενα sold-out στο Barbican.Το Translunar Paradise είναι μια ιστορία για τη ζωή, το θάνατο και την αιώνια αγάπη. Μετά το θάνατο της γυναίκας του, ο William δραπετεύει σε έναν φαντασιακό παράδεισο γεμάτο αναμνήσεις, ένα μέρος μακριά από την πραγματικότητα της θλίψης του. Η Rose επιστρέφει στον μοναχικό της σύντροφο για μια τελευταία πράξη αγάπης: να τον βοηθήσει να την ξεπεράσει.

Με τη συνοδεία ενός ακορντεόν, αυτή η συγκινητική παράσταση σωματικού θεάτρου και μάσκας είναι μια ιστορία για το χάσμα της νεαρής και της ώριμης ηλικίας, για το πώς τα γηρατειά λειτουργούν ως μάσκα σβήνοντας το γεγονός ότι ο ίδιος άνθρωπος κάποτε υπήρξε νέος. Η ιστορία του Translunar Paradise με όχημα την μουσική και το σώμα προσφέρει στο κοινό μια μοναδική εμπειρία συναισθημάτων και εντυπώσεων. Στο BIOS Main, Ώρα έναρξης: 21.00. Διάρκεια: 70'

Είσοδος: 15 ευρώ & 10 ευρώ (φοιτητικό)

  • «Οι έμποροι των εθνών» στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Ένα ιδιότυπο δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με θέμα έναν μοιραίο έρωτα, εμπνευσμένο και με σπουδαίες στιγμές.Σε σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής. Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος. Τηλ.: 2109212900

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Οι Minor Keys στη σκηνή του Half Note

Οι Minor keys και πάλι στο Half Note παρουσιάζουν fados, πρωτότυπες συνθέσεις και αγαπημένα τους κομμάτια σε δικές τους διασκευές βάζοντας ...τη δική τους πινελιά στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας, επιλέγοντας να παρουσιάσουν τα συγκεκριμένα κομμάτια με σκοπό να προκαλέσουν στους ακροατές εναλλαγή συναισθημάτων και διάθεσης. Στο Half Note Jazz Club, Tριβωνιανού 17, Μετς. Πληροφορίες Τηλ.: 210 9213310 Τιμές εισιτηρίων (χωρίς ποτό): 15Euro, φοιτητικό 10Euro. Προπώληση εισιτηρίων Τηλ.: 210 9213310

  • «Της γης το μυστικό» στον Σταυρό του Νότου

«Της γης το μυστικό» μας αποκαλύπτουν ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Καζαντζής και η νεαρή ερμηνεύτρια Μαρίνα Δακανάλη. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με διασκευές των Χαΐνηδων, Χειμερινών Κολυμβητών, Σωκράτη Μάλαμα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Θανάση Παπακωνσταντίνου. Στο Σταυρό του Νότου-Κεντρική Σκηνή,Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος. Τηλ.: 2109226975 Τετ.: 10 μ.μ. Είσ.: Euro 10 (με ποτό)

  • The NQR Ensemble

«Moving»: μουσικό/εικαστικό δρώμενο με δύο περφόρµερ και µια ορχήστρα δωµατίου που συνδιαλέγονται µέσα στους τέσσερις τοίχους ενός παλιού σπιτιού -ενός παλιού µουσικού κουτιού-, με θέμα τη μετακίνηση του ανθρώπου, φυσική ή συναισθηματική. Στο Kunsthalle Athena, Κεραμεικού 28, Μεταξουργείο.Πληροφορίες: www.kunsthalleathena.org .

  • Christophe στο Μέγαρο Μουσικής

Ένας θρύλος του γαλλικού τραγουδιού για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με καινούργια τραγούδια και αξέχαστες επιτυχίες του («Aline», «Oh mon amour», «Mal», «Les marionettes», «The girl from Salina», «Les mots bleus» κ.ά.).

Στο Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλ.: 2107282333. Εισιτ.: Euro 90, 65, 50, 30, 20 (φοιτ.). Σημεία προπώλησης: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήριο Ομήρου 8, 2107282333, www.megaron.gr.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

  • Περιβάλλον & πολιτισμός. Ελεύθεροι χώροι

Ημερίδα από τον Πανελλήνιο Οικολογικό Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο με εισηγήσεις από αρχαιολόγους, περιβαλλοντολόγους, αρχιτέκτονες, κ.ά. επιστήμονες, για το πράσινο, τους ελεύθερους χώρους, την προστασία των μνημείων και του περιβάλλοντος του λεκανοπεδίου. Συμμετέχουν: Ηλ. Γιαννίρης, Π. Τότσικας, Όλ. Βογιατζόγλου, Ν. Κατσαρός κ.ά.Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ν. Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Ν. Ιωνία Τετ. 2/5, 8 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Οι Ελληνες μπορούν

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που οργανώνουν η NU Age και ο βουλευτής Σπύρος Κουβέλης, ο επιχειρηματίας Π. Ευμορφίδης μιλά για την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας του Coco-Mat στην παγκόσμια αγορά. Στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206, Ταύρος, Τηλ.: 2103418550

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ