Basketball Champions League: Η ΑΕΚ προκρίθηκε, ο ΠΑΟΚ κέρδισε (62-63) στο ΟΑΚΑ [βίντεο] - iefimerida.gr

Basketball Champions League: Η ΑΕΚ προκρίθηκε, ο ΠΑΟΚ κέρδισε (62-63) στο ΟΑΚΑ [βίντεο]

Η ΑΕΚ προκρίθηκε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΑΕΚ τα χαμόγελα, ο ΠΑΟΚ τη νίκη.

Η ΑΕΚ προστάτευσε τη διαφορά (+9) της νίκης της στη Θεσσαλονίκη, «αρπάζοντας» από τον ΠΑΟΚ το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Basketball Champions League. Η Ένωση ηττήθηκε 62-63 από την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς της φάσης των «16», δίνοντας συνέχεια στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι.

Στα προημιτελικά, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την γερμανική Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση.

Μόνο δύο παίκτες σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων από πλευράς ΑΕΚ (Χάντερ 11 και Ματσιούλις 10), ενώ φανερά εκτός αγώνα ήταν ο Τζόρνταν Θίοντορ, ο οποίος -αν και αμφίβολος να παίξει- άρχισε βασικός, αλλά είχε μόνο 2 πόντους με 1/6 σουτ σε 18'22''. Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά στην επίθεση και υπέστη μόλις την 2η φετινή ήττα της επί συνόλου 15 αγώνων και την πρώτη ύστερα από έξι σερί νίκες στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, η "Ένωση" είδε και ένα άλλο σερί να τελειώνει απόψε, αφού ηττήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από 10 αγώνες στους οποίους ο Ντούσαν Σάκοτα έμπαινε στο γήπεδο ερχόμενος από τον πάγκο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τζόντρε Τζέφερσον (11 πόντοι), ο Γουίλιαμ Χάτσερ (10 πόντοι) και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης (10 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς του ΠΑΟΚ, ο οποίος κυριάρχησε στα ριμπάουντ (43-28), αλλά είχε σε κάκιστη βραδιά τον Φιλ Γκος (5 πόντοι, 1/9 σουτ) και πλήρωσε ακριβά την αστοχία του από μακρινή απόσταση (4/18 τρίποντα) και την σωρεία λαθών που έκανε.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 32-27, 45-47, 62-63

ΑΕΚ (Μπάνκι): Γκρίφιν 8 (2), Χάντερ 11 (7 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 8 (0/6 τρίποντα), Ματσιούλις 10 (2/7 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Σαντ-Ρος 3 (3 κλεψίματα), Γιαννόπουλος 3 (1), Τζέιμς 8 (7 ριμπάουντ), Σάκοτα 6, Θίοντορ 2 (1/6 σουτ), Τσαλμπούρης 3 (1).

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 5, Γκος 5 (0/2 δίποντα, 1/7 τρίποντα), Χάτσερ 10 (1), Τζέφερσον 11 (5/6 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Ζάρας 3 (1), Γκάρετ 2 (6 ριμπάουντ), Κόνιαρης 4, Μαργαρίτης 10, Σχίζας 2, Τέπιτς 9 (1/2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Τσόχλας 2.

Νωρίτερα η Μπάμπεργκ είχε νικήσει (88-85) μέσα στην έδρα της Μπάνβιτ και είχε πάρει την πρόκριση, με τους Τούρκους να έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία και τα οποία εξέφρασε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας Χέντο Τούρκογλου μέσω Twitter.

Στους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας, η Χάποελ Ιερουσαλήμ δεν δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα στη Νεπτούνας και νίκησε εντός έδρας με 84-64 παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Εκεί θα βρεθούν επίσης η Βίρτους Μπολόνια η οποία δεν άφησε περιθώρια αντίστασης στη Λε Μαν νικώντας εύκολα με 81-58, αλλά και η έκπληξη της βραδιάς, η Αντβέρπ, η οποία υπέστη "γλυκιά" ήττα στην έδρα της Μούρθια με 78-77.

Δείτε τα ζευγάρια των προημιτελικών του Basketball Champions League:

  • Χάποελ Ιερουσαλήμ – Τενερίφη
  • Νίζνι Νόβγκοροντ – Αντβέρπ
  • Ναντέρ – Βίρτους Μπολόνια
  • Μπάμπεργκ – ΑΕΚ

H Άλμπα Βερολίνου και η Ανδόρα πήραν το εισιτήριο για τους "4" του EuροCup καθώς νίκησαν την Ουνικάχα Μάλαγα και την Βιλερμπάν αντίστοιχα.

Η Άλμπα Βερολίνου στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της σειράς με την Ουνικάχα Μάλαγα, καθώς τρέχοντας σερί 5-0 στο τελευταίο λεπτό πήρε τη νίκη με 79-75. Ο Πέιτον Σίβα (15 πόντοι, 10 ασίστ) ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Άιτο Ρενέσες, ενώ ο Ματίας Λεσόρ (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 λάθη) και ο Σάσου Σάλιν (17 πόντοι, 5/8 τρίποντα) ξεχώρισαν από την πλευρά της ομάδας της Ανδαλουσίας.

Η Ανδόρα πήρε το θρίλερ με την Βιλερμπάν, την οποία λύγισε με 82-80 στην Γαλλία, καθώς ο Έι Τζέι Σλότερ αστόχησε σε τρίποντο στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων. Οι Τάιλερ Ένις (14 πόντοι), Τζερόμ Τζόρνταν (14 πόντοι) και Νταβίντ Γέλινεκ (13 πόντοι) ήταν σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές, ενώ ο Μίρο Μπίλαν (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν ο κορυφαίος της Βιλερμπάν.

Τα σκορ στις προημιτελικές σειρές:

  • Βαλένθια - Ρίτας Βίλνιους 2-0
  • Ούνικς Καζάν - Λοκομοτίβ Κουμπάν 2-1
  • Άλμπα Βερολίνου - Ουνικάχα Μάλαγα 2-1
  • Βιλερμπάν - Ανδόρα 1-2

Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης (19-27/3):

  • Άλμπα Βερολίνου - Ανδόρα
  • Βαλένθια - Ούνικς Καζάν

*Οι σειρές της κρίνονται στις δύο νίκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ ΠΑΟΚ Basketball Champions League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ