Οργή στην Ιταλία: Δικαστήριο έκρινε πολύ «άσχημο» το θύμα βιασμού – Ζήτησε την αθώωση των κατηγορουμένων - iefimerida.gr

Οργή στην Ιταλία: Δικαστήριο έκρινε πολύ «άσχημο» το θύμα βιασμού – Ζήτησε την αθώωση των κατηγορουμένων

Ανήκουστη απόφαση δικαστηρίου στην Ιταλία. Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκαταρκτική έρευνα σχετικά με απόφαση εφετείου που ανέτρεψε την ετυμηγορία βιασμού με το σκεπτικό ότι το θύμα ήταν πολύ άσχημο για να βιαστεί, διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας.

Η απόφαση έχει προκαλέσει οργή στην Ιταλία, με πολλούς διαδηλωτές να διαμαρτύρονται έξω από το δικαστήριο της Ανκόνα, και φωνάζοντας «ντροπή» κρατώντας πλακάτ με την λέξη «αγανάκτηση».

Η καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε το 2017 αλλά το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας την ακύρωσε στις 5 Μαρτίου και διέταξε την διεξαγωγή νέας δίκης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δήλωσε την Τετάρτη τους λόγους για τους οποίους διατάσσει την επανάληψη της δικής, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να λέει πως οι δύο Περουβιανοί άνδρες που καταδικάστηκαν για την επίθεση το 2015, υποστήριξαν με επιτυχία πως η γυναίκα ήταν πολύ «αρρενωπή» για να είναι πέσει θύμα επίθεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ