fbpx Σπαγγέτι με πέστο σπιτικό | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Σπαγγέτι με πέστο σπιτικό

Σπαγγέτι με πέστο σπιτικό
14|03|2019 | 12:25

Εύκολο το σπιτικό πέστο, ειδικά αν επιλέξετε καλό πλατύφυλλο βασιλικό και παρμεζάνα.

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλυτζάνι σπόρους κουκουνάρι
  • 2 φλυτζάνια φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 λεμόνι για χυμό
  • Αλάτι, πιπέρι, ντοματίνια

Σπαγγέτι με πέστο σπιτικό | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βράστε τα σπαγγέτι al dente και κρατήστε 1 φλυτζάνι από το νερό της βράσης
  • Βάλτε τον βασιλικό, το σκόρδο, τα κουκουνάρια και λίγα κομμάτια παρμεζάνας σε μούλτι και δουλέψτε τα
  • Ρίξτε και το ελαιόλαδο, δουλέψτε καλά -Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ένα ελάχιστο χυμό λεμόνι, δουλέψτε πάλι, έτοιμο το πέστο
  • Ρίξτε τα ζεστά σπαγγέτι σε μπολ, προσθέστε ένα φλυτζάνι νερό  της βράσης και το πέστο
  • Ανακατέψτε απαλά, προσθέστε ντοματίνια αν θέλετε, μπόλικη παρμεζάνα για γαρνίρισμα

Σπαγγέτι με πέστο σπιτικό | iefimerida.gr 1

Τρώγεται και χωρίς ντοματίνια αυτό το υπέροχο σπαγγέτι πέστο:

Σπαγγέτι με πέστο σπιτικό | iefimerida.gr 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ