ΠΑΣΟΚ: Αγωνία για τη συσπείρωση λίγο πριν τις κάλπες - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Αγωνία για τη συσπείρωση λίγο πριν τις κάλπες

Εκλογές 2012
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι εάν πείσει το περίπου 35% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009 που εξακολουθούν να δηλώνουν αναποφάσιστοι, να το στηρίξουν στις επικείμενες εκλογές, μπορεί να καταστεί εφικτός και ο στόχος της πρωτιάς του κόμματος.

Γι' αυτόν τον λόγο το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες θα επικεντρώσει τα επιχειρήματά του σε τρεις άξονες: Θα μιλήσει με καθαρά λόγια στους ψηφοφόρους και θα προβάλλει τα θετικά μηνύματα των δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα θα προβάλει την δέσμευση ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και ότι σταδιακά θα καταργηθούν υφιστάμενοι φόροι, τέλη και έκτακτες εισφορές, ενώ παράλληλα θα επισημαίνει ότι δεν θα θιγούν από τα νέα μέτρα χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Επίσης, η ηγεσία του κόμματος θα θέσει τους πολίτες ενώπιον των ευθυνών τους. Θα προβάλλει το κυρίαρχο δίλημμα των εκλογών τονίζοντας αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος και στην συνέντευξή του στον Guardian ότι δηλαδή δεν είναι δεδομένη η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Επομένως την επόμενη ημέρα θα χρειαστεί πολιτική σταθερότητα και όχι ακυβερνησία προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα υπενθυμίσει αυτό που έχει πει το τελευταίο διάστημα ότι δηλαδή το κόμμα του δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο για συμμετοχή σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα μετά την 6η Μαϊου.

Οι επισημάνσεις αυτές αναμένεται να γίνουν με σαφή τρόπο σήμερα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που θα παραχωρήσει στις 2 το μεσημέρι στο Ζάππειο. Εξάλλου και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο καθώς η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν είναι για μας, ούτε προνόμιο, ούτε απόλαυση. Είναι εθνικό καθήκον που μπορούμε να επιτελέσουμε, μόνο αν διαμορφώνονται οι σχετικές προϋποθέσεις, αν ο λαός το θέλει».

Το ΠΑΣΟΚ που προσβλέπει ότι η ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ερχόμενη Παρασκευή μπορεί να του δώσει προεκλογικό αέρα απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους πολίτες που το στήριξαν το 2009 να δώσουν δυναμικά το «παρών». Στελέχη του κινήματος αναφέρουν ότι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα είναι μια γιορτή της δημοκρατίας και τονίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπερήφανο που κράτησε την χώρα όρθια και αποφασισμένο να την οδηγήσει σε τρία χρόνια εκτός Μνημονίου.

Την Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Ρόδο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ