Αλλάζει ημερομηνία η πρεμιέρα των «Γάμων του Φίγκαρο» στη Λυρική -Τι γίνεται με τα εισιτήρια - iefimerida.gr

Αλλάζει ημερομηνία η πρεμιέρα των «Γάμων του Φίγκαρο» στη Λυρική -Τι γίνεται με τα εισιτήρια

Γάμοι του Φίγκαρο στη Λυρική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει ότι η πρεμιέρα των παραστάσεων της όπερας του Μότσαρτ «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» μεταφέρεται, για τεχνικούς λόγους, και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Έτσι, με τα νέα δεδομένα οι παραστάσεις των Γάμων του Φίγκαρο θα πραγματοποιηθούν στις 27, 29, 31 Μαρτίου & 12, 14, 16, 17, 20 Απριλίου 2019 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για την αναβληθείσα παράσταση της 23ης Μαρτίου 2019 θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τα Ταμεία της ΕΛΣ και θα τους δοθεί η δυνατότητα, είτε να μεταφέρουν τα εισιτήρια τους σε μια από τις άλλες παραστάσεις των Γάμων του Φίγκαρο, είτε να τα ακυρώσουν και να λάβουν πίσω τα χρήματά τους.

Παράλληλα, προστίθεται μια ακόμα παράσταση των Γάμων, την Τρίτη 16 Απριλίου 2019.

Γάμοι του Φίγκαρο: Μπόγρη, Τηλιακός, Μητσοπούλου, Καραγιάννη, Οικονόμου / φωτογραφία Σιμόπουλος

Οι γάμοι του Φίγκαρο πρωτοπαρουσιάστηκαν στη Βιέννη το 1786, τρία χρόνια πριν τη Γαλλική Επανάσταση.

Το κείμενο του Λορέντσο ντα Πόντε, που βασίζεται στην πεντάπρακτη κωμωδία του Μπωμαρσαί Η τρελή ημέρα ή Ο γάμος του Φίγκαρο, απηχεί την ταραγμένη εποχή και την ένταση στις σχέσεις των διαφορετικών κοινωνικών τάξεων: του Κόμη και της Κόμησσας, και των υπηρετών τους Σουζάννας και Φίγκαρο. Συγκεκριμένα, η υπόθεση των Γάμων αφορά την προσπάθεια του Φίγκαρο και της Σουζάννας να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους παρά τα εμπόδια που θέτει ο Κόμης.

Στην ευρηματική σκηνοθεσία του διακεκριμένου σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ Αλέξανδρου Ευκλείδη, οι λεπτές αποχρώσεις της μουσικοθεατρικής ιδιοφυΐας του Μότσαρτ αναδεικνύονται μέσα σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό που συνθέτει ένα σύμπαν ρετρό παραδοξότητας. Οι ήρωες του Μότσαρτ μετατρέπονται σε γρανάζια ενός αλλόκοτου κόσμου που υπογραμμίζει τη διαχρονική πάλη για κοινωνική ανέλιξη και αξιοπρέπεια.

Τη δραματουργία υπογράφει η Αγγέλα Σαρόγλου η οποία συνεργάστηκε και στη σκηνοθεσία της παραγωγής. Το σκηνικό που χρησιμοποιεί πλήρως τις δυνατότητες των μηχανισμών της αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, υπογράφει ο Γιάννης Κατρανίτσας, ενώ τα vintage κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, την κινησιολογία ο Κωνσταντίνος Ρήγος και τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.

Τη μουσική διεύθυνση της παραγωγής υπογράφουν οι διακεκριμένοι αρχιμουσικοί Μάριος Παπαδόπουλος και Γιώργος Μπαλατσινός. Τη Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Στις δύο υψηλού επιπέδου διανομές, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει νεότερους και καταξιωμένους Έλληνες πρωταγωνιστές, όπως τους Δημήτρη Τηλιακό, Μαρία Μητσοπούλου, Βασιλική Καραγιάννη, Παναγιώτη Οικονόμου, Άρτεμη Μπόγρη, Διονύση Σούρμπη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Χρύσα Μαλιαμάνη, Γιάννη Σελητσανιώτη, Μιράντα Μακρυνιώτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ