Επιμένει η Boeing: Ασφαλή τα αεροσκάφη 737 MAX -Βάζουν «πλάτη» οι ΗΠΑ στην εταιρεία - iefimerida.gr

Επιμένει η Boeing: Ασφαλή τα αεροσκάφη 737 MAX -Βάζουν «πλάτη» οι ΗΠΑ στην εταιρεία

Εντατικοί έλεγχοι σε ένα 737 MAX 8 στην Ουάσινγκτον / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, απαγόρευσαν τις πτήσεις του Boeing 737 MAX 8 στους εναέριους χώρους τους, οι αμερικανικές Αρχές εξακολουθούν να βάζουν «πλάτη» στον κολοσσό Boeing, που επλήγη βαρύτατα μετά την τραγωδία στην Αιθιοπία.

Ο επικεφαλής της Boeing Ντένις Μιούλενμπεργκ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην οποία των διαβεβαίωσε ότι τα αεροσκάφη είναι ασφαλή και αξιόπιστα.

Ο Μιούλενμπεργκ, κατά τις ίδιες πηγές, επανέλαβε τη θέση της εταιρείας ότι δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουν τις πτήσεις.

Την υποστήριξή τους στη Boeing, παρά την πολύκροτη αεροπορική τραγωδία, εξέφρασαν και οι αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το 737 ΜΑΧ 8, όπως η Southwest Airlines Co, η American Airlines Group Inc και η Unidted Airlines.

Οι εν λόγω εταιρείες δέχθηκαν εκατοντάδες ερωτήματα και αιτήματα από επιβάτες, οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν αν είναι ασφαλή τα αεροσκάφη και αν μπορούν να ακυρώσουν ή να αλλάξουν τις πτήσεις τους.

Μετά το αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία, σύμφωνα με αναλυτές, έχει ξεσπάσει ένας πραγματικός εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στην αμερικανική Boeing και την Ευρώπη, «πατρίδα» της Airbus, του μεγάλου ανταγωνιστή (της Boeing).

«Να μην επιβιβάζεστε στα MAX 8 αν δεν νιώθετε ασφαλείς»

Παρά ταύτα, την ανησυχία τους για τα 737 MAX εξέφρασαν και τα πληρώματα αεροσκαφών, με το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην Αmerican Airlines να καλεί τα μέλη του να μην επιβιβάζονται στα Boeing 737 ΜΑX 8 αν δεν αισθάνονται ασφαλείς.

Μια ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) είχε υποστηρίξει ότι τα 737 MAX 8 είναι ασφαλή και αξιόπλοα.

«Μέχρι στιγμής η εξέταση της υπόθεσης δεν δείχνει κανένα πρόβλημα στην απόδοση και δεν μας δίνει κανένα λόγο να ζητήσουμε την ακινητοποίηση αυτού του αεροσκάφους», ήταν η διαβεβαίωση που έδωσε η FAA.

Στην ίδια ανακοίνωση, η FAA ανέφερε ότι δεν θα διστάσει να λάβει «άμεσα και προσήκοντα» μέτρα, αν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα μετά την εξέταση των δεδομένων της πτήσης 302 των Ethiopian Airlines μετά την ανάλυση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους.

Τραμπ: Υπερβολικά περίπλοκα για να κυβερνηθούν τα αεροπλάνα

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στον γνωστό του τόνο, εξέφρασε, μέσω Twitter, την λύπη του που τα αεροπλάνα έχουν γίνει «υπερβολικά περίπλοκα για να κυβερνηθούν».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για πιλότους αλλά μάλλον για επιστήμονες πληροφορικής του ΜΙΤ» (του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης), τονίζοντας ότι «δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ δεν θέλω να είναι πιλότος μου ο Αϊνστάιν. Θέλω καλούς επαγγελματίες που θα έχουν τη δυνατότητα εύκολα και γρήγορα να πάρουν τον έλεγχο του αεροπλάνου!» κατέληξε ο Τραμπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ