Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας: -7 στη Φλώρινα, -5 στην Κοζάνη -Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία - iefimerida.gr

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας: -7 στη Φλώρινα, -5 στην Κοζάνη -Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Βροχή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία, αλλά θερμοκρασίες υπό το μηδέν καταγράφηκαν το πρωί της Τετάρτης στα ορεινά της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψε το δίκτυο των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr (εξαιρουμένων των χιονοδρομικών κέντρων) ήσαν στο Νέο Καύκασο Φλώρινας (-6,9), στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-5,4), στη Βλάστη Κοζάνης (-2,6), στο Περτούλι Τρικάλων (2,5), στον 'Αγιο Παύλο Ημαθίας (-2,3), στο Μέτσοβο (-2,2), στη Φλώρινα (-1,9) και στην Πάρνηθα (-1,8 σε υψόμετρο 1.230 μέτρων).
Όσον αφορά το υπόλοιπο της Τετάρτης, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία και Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Από το απόγευμα θα φαινόμενα τα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια ηπειρωτικά και μικρή πτώση στην υπόλοιπη χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι, που τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έφθαναν κατά τόπους τα 9 μποφόρ, θα εξασθενήσουν σταδιακά και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ.

Θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν την Τρίτη και, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι ισχυρότερες ριπές έως χθες το βράδυ, είχαν καταγραφεί στην παξιμάδα Καρύστου (121 χλμ/ώρα), στην Απείρανθο Νάξου (116 χλμ/ώρα), στην Πορταριά Πηλίου (106 χλμ/ώρα), στο Βόλο (97 χλμ/ώρα), και στη Σαμοθράκη (106 χμ/ώρα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ