Τουσκ: Αυξήθηκε σημαντικά ο κίνδυνος για Βrexit χωρίς συμφωνία -Η ΕΕ έχει κάνει ό,τι είναι εφικτό - iefimerida.gr

Τουσκ: Αυξήθηκε σημαντικά ο κίνδυνος για Βrexit χωρίς συμφωνία -Η ΕΕ έχει κάνει ό,τι είναι εφικτό

Ο Ντόναλντ Τουσκ με την Τερέζα Μέι/ Φωτογραφία: AP- Francisco Seco
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε για δεύτερη φορά τη συμφωνία για το Brexit αύξησε σημαντικά τον κίνδυνο ενός ζημιογόνου διαζυγίου χωρίς συμφωνία, σχολίασε εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ, μετά τη δεύτερη ταπεινωτική ήττα της Τερέζα Μέι.

«Λυπούμαστε για το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφερόμενος στο γεγονός ότι 391 βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία, ενώ μόνο 242 ψήφισαν υπέρ.

«Από την ευρωπαϊκή πλευρά έχουμε κάνει ό,τι ήταν εφικτό για την επίτευξη μιας συμφωνίας…είναι δύσκολο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο», σημείωσε. «Με μόλις 17 ημέρες να απομένουν για την 29η Μαρτίου, η αποψινή ψηφοφορία αύξησε σημαντικά την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία», πρόσθεσε.

«Αν υπάρξει η υποβολή ενός αιτιολογημένου αιτήματος για παράταση από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι 27 της ΕΕ θα το εξετάσουν και θα αποφασίσουν με ομοφωνία», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το Brexit είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου. Επειτα από την αποψινή ήττα της, η Μέι ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη το κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει αν είναι υπέρ της αποχώρησης χωρίς συμφωνία. Αν αυτό απορριφθεί, τότε την Πέμπτη θα γίνει νέα ψηφοφορία, για την παράταση του άρθρου 50, με το οποίο θα γίνει το Brexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ