Στην αντεπίθεση περνά ο Μιχάλης Καλογήρου -Απάντηση στη ΝΔ για τον νέο Ποινικό Κώδικα - iefimerida.gr

Στην αντεπίθεση περνά ο Μιχάλης Καλογήρου -Απάντηση στη ΝΔ για τον νέο Ποινικό Κώδικα

Στην αντεπίθεση περνά ο Μιχάλης Καλογήρου -Απάντηση στη ΝΔ για τον νέο Ποινικό Κώδικα (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δημιουργία εντυπώσεων σε σχέση με τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εγκαλεί την ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΝΔ, η οποία καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι η προβλεπόμενη μείωση ποινών στο νομοσχέδιο, ευνοεί την Χρυσή Αυγή και τους κουκουλοφόρους, ο υπ. Δικαιοσύνης κάνει λόγο για δημιουργία εντυπώσεων για τα θέματα λειτουργίας και απονομής της δικαιοσύνης και επαναλαμβάνει ότι θα κληθούν οι τομεάρχες Δικαιοσύνης των κοινοβουλευτικών ομάδων προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογήρου δεν προέβη σε κανέναν σχολιασμό της επικριτικής ανακοίνωσης της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ η οποία διαμαρτύρεται επίσης τόσο για την μείωση των ποινών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκτιμώντας ότι ευνοεί την Χρυσή Αυγή, ενώ ζητά και επαναπροσδιορισμό του εγκλήματος του βιασμού ώστε να συμπεριλαμβάνονται όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες θυμάτων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης στη δήλωσή του αναφέρει ότι «η Νέα Δημοκρατία προφανώς αγνοεί ή προσποιείται ότι αγνοεί τη διαδικασία η οποία τηρείται κατά την επεξεργασία των Κωδίκων. Επαναλαμβάνουμε, ότι το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα αποτελεί την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, δηλαδή πόνημα έμπειρων και επιφανών δικαστικών λειτουργών, ακαδημαϊκών και δικηγόρων» και συνεχίζει:

«Έχουμε ξεκαθαρίσει εξαρχής, ότι η δημόσια διαβούλευση αποτελεί για εμάς ουσιαστική και όχι τυπική διαδικασία, κατά την οποία προσδοκούμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Για τον λόγο αυτό, όπως ήδη έχουμε δεσμευτεί, θα κληθούν οι τομεάρχες Δικαιοσύνης των κοινοβουλευτικών ομάδων προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους».

Ακόμη, ο κ. Καλογήρου, αναφέρει ότι «είναι επίσης γνωστό, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των δικαστηρίων, έχει δώσει λύσεις στο θέμα των αιθουσών και των δικασίμων, συμβάλλοντας καίρια στην επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής» και καταλήγει ότι «η δημιουργία εντυπώσεων σχετικά με τα θέματα λειτουργίας και απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα αποτελεί, δυστυχώς, πάγια τακτική και επαναλαμβανόμενο θεσμικό ατόπημα της ΝΔ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ