Ο Μητσοτάκης απαντά στον Βέμπερ: Δεν θα κόψω τη γραβάτα, τις χρειαζόμαστε όλες για την επόμενη ημέρα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Μητσοτάκης απαντά στον Βέμπερ: Δεν θα κόψω τη γραβάτα, τις χρειαζόμαστε όλες για την επόμενη ημέρα [βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης/ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην πρόκληση που του απηύθυνε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, εξηγώντας γιατί ο ίδιος επιλέγει τελικά να μην κόψει τη γραβάτα του.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο έκοβε τη γραβάτα του σε ποσοστό που αντιστοιχεί με εκείνο της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ευρώπη. Στη συνέχεια ο Μάνφρεντ Βέμπερ προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πράξει το ίδιο, προκειμένου να στείλουν μαζί ένα μήνυμα.

Η ανάρτηση του Μάνφρεντ Βέμπερ

The #GenderPayGap in Europe is at 16,5%. This is not acceptable for us! Join the #gendergapchallenge today on #InternationalWomensDay and show your support. I hereby challenge my friend @kmitsotakis to join me! #BetterEurope pic.twitter.com/VHPdGSeT80

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε ότι θα δημοσιεύσει ένα βίντεο μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν εκείνη τη στιγμή, όπως και έκανε την Τρίτη. Αλλά δεν πήρε ψαλίδι για να κόψει τη γραβάτα του, όπως έκανε ο Βέμπερ. Και αυτό γιατί, εξήγησε με νόημα, οι γραβάτες έχουν πολιτικό συμβολισμό στην Ελλάδα και «Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη ημέρα».

«Αγαπητέ Μάνφρεντ. Οσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα, έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό. Και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες, για την επόμενη μέρα. Στηρίζω όμως την πρωτοβουλία σου και ζητώ την υποστήριξη σου, στους δικούς μας εθνικούς στόχους», αναφέρει στο βίντεο ο κ. Μητσοτάκης.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο @ManfredWeber έκοψε την γραβάτα του για να αναδείξει τις απαράδεκτες μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στην Ε.Ε. μεταξύ ανδρών-γυναικών. Έχει απόλυτο δίκιο. Του ζητάω με τη σειρά μου να ενισχύσει την προσπάθεια της Ν.Δ. η οποία θα στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες. pic.twitter.com/sadejnNE5y

««Η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως, 7 στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό όμως θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες», δηλώνει ακόμη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει τι προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ για τη στήριξη των γυναικών.

«Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού, διευρύνουμε τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου καθιερώνουμε τη βοήθεια σε εργαζόμενες μητέρες σε κάθε γειτονιά από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους, θεσμοθετούμε ειδικά μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία. Και αυξάνουμε δραστικά τον αριθμό των γυναικών στα ψηφοδέλτιά μας. Καθώς η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στην πολιτική. Με τις δράσεις αυτές στηρίζουμε ουσιαστικά τις Ελληνίδες και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και πραγματικής αλληλεγγύης», δηλώνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ