«Ζει» ξανά το παλιό Κανναβουργείο της Εδεσσας - iefimerida.gr

«Ζει» ξανά το παλιό Κανναβουργείο της Εδεσσας

«Ζει» ξανά το παλιό Κανναβουργείο της Εδεσσας /Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχοντας ιδρυθεί το 1908 το Κανναβουργείο της Έδεσσας αποτέλεσε για δεκαετίες μια πρότυπη βιομηχανική μονάδα παραγωγής σχοινιών και σπάγκων από ινδική κάνναβη και ήταν το μεγαλύτερο σε παραγωγή και εγκαταστάσεις, από τα τέσσερα Κανναβουργεία που είχε η Ελλάδα.

Το Κανναβουργείο άκμασε κατά την περίοδο 1928-1940, απασχολώντας μέχρι και 150 εργαζόμενους, ενώ από τη δεκαετία του 1950 εισήλθε σταδιακά σε πορεία παρακμής και έκλεισε. Μετά από είκοσι χρόνια εγκατάλειψης, το 1997, το Κανναβουργείο ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε πολυχώρο αναψυχής και εκπαίδευσης ωστόσο η μειωμένη τουριστική κίνηση οδήγησε στον τερματισμό και της νέας λειτουργίας του.

Σήμερα το παλιό Κανναβουργείο θα έχει μια ακόμα ευκαιρία καθώς οι αρχές έδωσαν το πράσινο φως για την νέα αξιοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση ορισμένων τμημάτων του συγκροτήματος.

Διαβάστε στο economistas.gr τα νέα σχέδια για την ιστορική βιομηχανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ