Πύργος Αραπάκη: Εκεί πέρασε ο Τσίπρας το τριήμερο στη Μάνη -Εντυπωσιακό αναστηλωμένο αμυντικό οχυρό [εικόνες] - iefimerida.gr

Πύργος Αραπάκη: Εκεί πέρασε ο Τσίπρας το τριήμερο στη Μάνη -Εντυπωσιακό αναστηλωμένο αμυντικό οχυρό [εικόνες]

Ο Πύργος Αραπάκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Χαριά, ανάμεσα σε βυζαντινές εκκλησίες και μεγαλιθικά, κτίρια, στέκει ο Πύργος Αραπάκη, εκεί που επέλεξε να ταξιδέψει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα επέλεξαν να διαμείνουν σε έναν από τους ομορφότερους πύργους της Λακωνικής Μάνης, ο οποίος βρίσκεται 4 χλμ από την Αρεόπολη και 7χλμ από τα Σπήλαια Διρού, αλλά και πάνω ακριβώς από τον κόλπο του Διρού, 2 χλμ από τη παραλία του με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά.

Ο Πύργος Αραπάκη είναι ένα πρώην αμυντικό οχυρό το οποίο αναστηλώθηκε και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Με σεβασμό προς την ιστορία, την παράδοση και την αρχιτεκτονική του τόπου, ο Πύργος μεταμορφώθηκε για να προσφέρει μια εμπειρία διαμονής στους φιλοξενούμενούς του.

Ο πύργος Αραπάκη, το πρωί

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στον δεκαέξι μέτρων ύψους τετραώροφο πύργο, το μύλο, το λιοτριβιό, τις καμάρες και τα σπίτια μιας από τις ιστορικότερες οικογένειες της Μάνης, όπου γεννήθηκε και έζησε ο ξακουστός θαλασσοπόρος Πέτρος Αραπάκης, ο οποίος ανακάλυψε τα σπήλαια του Διρού το έτος 1884 και έκανε το γύρο του κόσμου με ένα ιστιοπλοϊκό την Πανδώρα το 1910-1911. Θα γνωρίσουν ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της μανιάτικης οχυρής αρχιτεκτονικής, θα καθίσουν να ξαποστάσουν στο στενορούγι, με τις χαραγμένες στις πέτρες τρίλιζες.

Το καθιστικό ενός από τα δωμάτια του Πύργου Αραπάκη

Ο Πύργος διαθέτει 8 τύπους δωματίων, στούντιο, διαμερίσματα, παραδοσιακά διαμερίσματα, πύργο και μύλο, καθένα προσεγμένο και διαμορφωμένο να αντανακλά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Για δύο διανυκτερεύσεις (πχ το επόμενο σαββατοκύριακο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή), οι τιμές ξεκινούν από 156 ευρώ και αγγίζουν τα 300 μαζί με το πρωινό.

Το σαλόνι σε ένα από τα δωμάτια του Πύργου Αραπάκη. Όπως φαίνεται η διακόσμηση αντανακλά την παράδοση της Μάνης
Ένα από τα δωμάτια του Πύργου Αραπάκη
Η διακόσμηση ενός δωματίου του Πύργου Αραπάκη όπου διέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας
Η θέα από τον Πύργο Αραπάκη είναι φανταστική
Η όψη του Πύργου Αραπάκη το βράδυ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ