Μητσοτάκης για την επίθεση στο Checkpoint: Aπαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα - iefimerida.gr

Μητσοτάκης για την επίθεση στο Checkpoint: Aπαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Checkpoint
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επίθεση στο Checkpoint καταδίκασε μέσω ανάρτησής του στο twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχα τη χαρά να επισκεφτώ πρόσφατα το #Checkpoint, να δω από κοντά το σημαντικό έργο που κάνουν και να γνωρίσω ανθρώπους που έχουν βοηθήσει. Η επίθεση που δέχτηκαν χθες είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», έγραψε χαρακτηριστικά.

Είχα τη χαρά να επισκεφτώ πρόσφατα το #Checkpoint, να δω από κοντά το σημαντικό έργο που κάνουν και να γνωρίσω ανθρώπους που έχουν βοηθήσει. Η επίθεση που δέχτηκαν χθες είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. pic.twitter.com/JXsPkrfRvu

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι πυρπόλησαν τον χώρο που στεγάζει το Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο Μοναστηράκι, τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Μαρτίου, ενώ αφαίρεσαν τη σημαία με το ουράνιο τόξο που συμβολίζει τον αγώνα των κινημάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την προάσπιση των δικαιωμάτων της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κέντρο, η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο της δομής και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές. Ωστόσο, η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής εμπόδισε την εξάπλωσή της στους επάνω ορόφους, καθώς και στα διπλανά κτίρια σε μία εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ευτύχημα αποτελεί το γεγονός πως στη δομή δε βρίσκονταν άνθρωποι, η ζωή των οποίων θα μπορούσε να κινδυνεύσει.

«Οι δράστες εισέβαλαν στο χώρο από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και προκάλεσαν την πυρκαγιά ρίχνοντας βενζίνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Τα Checkpoint ως μία πρωτοβουλία της Θετικής Φωνής και του ιδρύματος AHF Europe, έχουν διενεργήσει πάνω από 100.000 δωρεάν εξετάσεις και διαγιγνώσκουν κάθε χρόνο περίπου το 30% των νέων περιστατικών HIV στην Ελλάδα. Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των ευάλωτων ομάδων σε αυτή την προσπάθεια και η διεθνής αναγνώριση της επιτυχίας της, οφείλεται στο γεγονός ότι ιεραρχεί εξίσου υψηλά με την αξία της υγείας, την αξιοπρέπεια, την ισονομία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προσθέτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ