Σάμος: Συνελήφθη ο χειριστής της λέμβου με τους μετανάστες που βυθίστηκε -24χρονος Αφγανός - iefimerida.gr

Σάμος: Συνελήφθη ο χειριστής της λέμβου με τους μετανάστες που βυθίστηκε -24χρονος Αφγανός

Σκάφος του Λιμενικού (Φωτογραφεία αρχείου: Eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειροπέδες σε έναν 24χρονο πέρασαν, οι άνδρες του Λιμεναρχείου Σάμου, για το ναυάγιο με τους μετανάστες που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Μαρτίου στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού.

Ο νεαρός άνδρας αναγνωρίστηκε από μάρτυρες ως ο χειριστής της λέμβου με μετανάστες που βυθίστηκε και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδάκια και ένας άνδρας.

Ο 24χρονος, που είναι υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορείται για πρόκληση ναυαγίου, για παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο, καθώς και για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Σάμου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σημειώνεται, ότι στη λέμβο με τους μετανάστες που βυθίστηκε επέβαιναν συνολικά 12 άτομα. Πλήρωμα πλοίου ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού και περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου συνολικά 11 μετανάστες, εκ των οποίων τρία παιδιά, τα δύο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο παιδιών, τα οποία ήταν αδέλφια, ενώ αργότερα περισυνελέγη και η σορός ενός άνδρα, που ήταν ο πατέρας τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ