Brexit: «Βουτιά» για τη στερλίνα -Ο γενικός εισαγγελέας «μαύρισε» τη συμφωνία με την ΕΕ - iefimerida.gr

Brexit: «Βουτιά» για τη στερλίνα -Ο γενικός εισαγγελέας «μαύρισε» τη συμφωνία με την ΕΕ

Ο γενικός εισαγγελέας της Βρετανίας Τζέφρι Κοξ αποχωρώντας από τη Ντάουνινγκ Στριτ / AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα «σύννεφα» προέκυψαν για την Τερέζα Μέι, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Brexit, καθώς ο γενικός εισαγγελέας της Βρετανίας Τζέφρι Κοξ «μαύρισε» την αναθεωρημένη συμφωνία.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κοξ υποστήριξε ότι η αναθεωρημένη συμφωνία διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παρέχει στη Βρετανία τα νόμιμα μέσα για να αποχωρήσει μονομερώς από τη λεγόμενη ρύθμιση του backstop στην περίπτωση που προκύψουν «δυσεπίλυτες διαφορές».

«Ο νομικός κίνδυνος παραμένει αμετάβλητος» είπε χαρακτηριστικά ο γενικός εισαγγελέας της Βρετανίας, σημειώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν θα έχει διεθνώς νόμιμα μέσα για να αποχωρήσει από τις ρυθμίσεις του Πρωτοκόλλου».

Η εισήγηση του Κοξ είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να πεισθούν οι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές στο Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, και η ίδια ήλπιζε ότι οι αλλαγές στη συμφωνία του Brexit αναφορικά με το ιρλανδικό backstop, ή το πρωτόκολλο, που διασφαλίστηκαν αργά χθες θα προσέφεραν αρκετές εγγυήσεις για να περάσει η συμφωνία της από το κοινοβούλιο.

«Βουτιά» της στερλίνας μετά την εισήγηση του Κοξ

Η δημοσιοποίηση της εισήγησης του γενικού εισαγγελέα της Βρετανίας προκάλεσε τριγμούς και στα οικονομικά της χώρας, με τη λίρα να χάνει, μέσα σε λίγα λεπτά, πάνω από 1% έναντι του ευρώ και του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, στις 13:15, ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία της διαμορφώθηκε στο 1,3046 δολάριο από το 1,3150 αργά χθες. Έναντι του ευρώ, η ισοτιμία της διαμορφώθηκε στις 86,37 πένες από τις 85,50 πένες χθες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ