Το ΕΛΚ δίνει «τελευταία ευκαιρία» στον Ορμπαν να αποφύγει την αποπομπή - iefimerida.gr

Το ΕΛΚ δίνει «τελευταία ευκαιρία» στον Ορμπαν να αποφύγει την αποπομπή

Ο Βίκτορ Ορμπαν και ο Μάνφρεντ Βέμπερ (Φωτογραφία: Szilard Koszticsak/MTI via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως «τελευταία ευκαιρία» του εθνολαϊκιστή πρωθυπουργού της Ουγγαρίας να αποτρέψει μια αποπομπή του κόμματός του από το ΕΛΚ παρουσιάζουν διεθνή ΜΜΕ τη σημερινή του συνάντηση με τον Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν θα συναντηθεί με τον Βίκτορ Όρμπαν στη Βουδαπέστη, προκειμένου να συζητήσουν για την αντιευρωπαϊκή προεκλογική καμπάνια του τελευταίου ενόψει των ευρωεκλογών και για το τελεσίγραφο που του είχε αποστείλει προ ημερών ο Βέμπερ προκειμένου το κόμμα του, το Fidesz να παραμείνει στην παράταξη της κεντροδεξιάς στην ευρωβουλή.

Η κόντρα του Ούγγρου πρωθυπουργού με τις αντιμεταναστευτικές απόψεις και τις πολιτικές που προκαλούν έντονες αντιδράσεις -όπως η περιστολή της ελευθερίας του Τύπου και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και η περιφρόνηση των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων- με τους εταίρους κλιμακώνεται καθώς οι καθεστηκυίες πολιτικές δυνάμεις της Γηραιάς Ηπείρου ετοιμάζονται να συγκρουστούν με τους ακροδεξιούς λαϊκιστές στις ευρωεκλογές του Μαϊου.

Η συνάντηση στη Βουδαπέστη ίσως ανοίξει το δρόμο για να μπορέσουν οι δύο πλευρές να τα βρουν ή να αναβάλουν έστω την απόφαση για την αποπομπή του Fidesz από το ΕΛΚ, αναφέρει η ουγγρική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Magyar Nemzet, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά καθώς στις 20 Μαρτίου θα συζητηθεί το θέμα στο ΕΛΚ. Από την άλλη ο Όρμπαν έχει στείλει αντικρουόμενα μηνύματα. Από τη μια είπε ότι θα ήθελε το κόμμα του να παραμείνει στην παράταξη της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, από την άλλη ότι εξετάζει και εναλλακτικές όπως η συμμαχία με το εξίσου ξενοφοβικό κυβερνών κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης της Πολωνίας...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βίκτορ Όρμπαν Μάνφρεντ Βέμπερ ΕΛΚ FIDESZ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ