Η κόρη του Δημήτρη Τσάτσου από το ΠΑΣΟΚ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Η κόρη του Δημήτρη Τσάτσου από το ΠΑΣΟΚ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Αννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου- Τσάτσου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και η κόρη του συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου, Αννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου- Τσάτσου, η οποία υπήρξε κόρη και σύζυγος ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Μια γυναίκα με ενεργό δράση στην πολιτική από τα νεανικά της χρόνια και με μια πολύ σημαντική οικογενειακή παράδοση.

Ενα βαρύ όνομα όπως λένε, για την λίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αννα Παπαδημητρίου Τσάτσου υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ και υποψήφια βουλευτής του κόμματος της ανανεωτικής αριστεράς που διαδέχθηκε το ΚΚΕεσ., υπήρξε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό της Μελίνας Μερκούρη, ενώ μέχρι την παραίτησή της ήταν και περιφερειακή σύμβουλός εκλεγμένη με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού. Ηταν από τις προσωπικότητες που υπέγραψαν το κείμενο της σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με την κεντροαριστερά, που τιτλοφορήθηκε Γέφυρα και που συνέταξαν μεταξύ άλλων οι πανεπιστημιακοί Νίκος Μουζέλης και Αντώνης Λιάκος, με την συνδρομή του δημοσιογράφου Παν. Παναγιώτου (γνωστού ως Παν. Παν.) και του πρώην υπουργού του Κώστα Σημίτη Νίκου Μπίστη.

Η οικογενειακή παράδοση της οικογένειας της Αννας Παπαδημητρίου Τσάτσου την καθιστά αυτομάτως βαρύ όνομα, αφού οι οικογενειακές της ρίζες την κατατάσσουν αυτόματα στην αθηναϊκή αριστοκρατία της νομικής και της πολιτικής. Πατέρας της υπήρξε ο κορυφαίος συνταγματολόγος της Μεταπολίτευσης Δημήτρης Τσάτσος, που υπήρξε και μέλος της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας που συγκρότησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο Δημήτρης Τσάτσος ήταν γιός του Θεμιστοκλή Τσάτσου, δικηγόρου, βουλευτή και αδελφού του μετέπειτα Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τσάτσου.

Η μητέρα της Αννα Παπαδημητρίου Τσάτσου ήταν η Τζούλια Τσιριμώκου, βουλευτής και κόρη του Ηλία Τσιριμώκου, βουλευτή και πρωθυπουργού της Αποστασίας.

Η Αννα Τσάτσου ήταν παντρεμένη με μια σημαντική προσωπικότητα της νομικής επιστήμης, τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργο Παπαδημητρίου, που υπήρξε νομικός σύμβουλος του Κώστα Σημίτη και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Εφυγε από την ζωή το 2009 χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ