Viral: 10χρονος έστειλε επιστολή στην Qantas ζητώντας συμβουλές για να φτιάξει αεροπορική και... έλαβε απάντηση! - iefimerida.gr

Viral: 10χρονος έστειλε επιστολή στην Qantas ζητώντας συμβουλές για να φτιάξει αεροπορική και... έλαβε απάντηση!

Ο 10χρονος Άλεξ Τζάκοτ. Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήπως το όνειρό σας ήταν να ιδρύσετε μια αεροπορική εταιρεία αλλά δεν ξέρατε από πού να ξεκινήσετε; Ένα 10χρονο αγόρι πήγε κατευθείαν στην κορυφή για συμβουλές.

Ο Άλεξ Τζάκοτ από την Αυστραλία αποφάσισε να γράψει μια επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Qantas προκειμένου να ρωτήσει για την ίδρυση μιας εταιρείας αερομεταφορών.

Η επιστολή του Άλεξ στον CEO της Qantas όπου του ζητά συμβουλές για την δική του αεροπορική εταιρεία που θέλει να ιδρύσει, την Oceania Express

«Σας παρακαλώ να με πάρετε σοβαρά υπόψη» έγραψε στην επιστολή του προς τον Άλαν Τζόις.

Ο μικρός ρωτά ακόμη και για το πώς λύνουμε το θέμα του ύπνου στις υπερπόντιες πτήσεις

Προς μεγάλη του έκπληξη το αγόρι έλαβε απάντηση και μάλιστα ο κ.Τζόις προσφέρθηκε να γνωρίσει από κοντά τον νεαρό επιχειρηματία για να «μοιραστούν τις ιδέες τους».

Ως επικεφαλής της μελλοντικής αεροπορικής εταιρείας «Oceania Express», ο Άλεξ ζήτησε συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προώθησης της επιχείρησής του. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, τον επικεφαλής της Qantas πως έχει αρχίσει να εργάζεται σε ορισμένους τομείς, όπως «τι είδους αεροπλάνα θα χρειαστώ, τους αριθμούς των πτήσεων και την τροφοδοσία».

Ωστόσο, δυσκολεύεται να βρει πώς θα συνεχίσει. «Στις σχολικές διακοπές, έχω περισσότερο χρόνο για να δουλέψω. Αλλά δεν έχω τίποτα να κάνω (που να μπορώ να σκεφτώ). Έχετε κάποιες ιδέες για το τι μπορώ να κάνω;», έγραψε στην επιστολή του.

Ο CEO της Qantas έσπευσε να απαντήσει προς μεγάλη έκπληξη του νεαρού και ζητώντας του μάλιστα να συναντηθούν

«Βλέποντας ότι είστε ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, σκέφτηκα να σας ρωτήσω».

Σε απάντησή του, ο κ. Τζόις ευχαρίστησε τον Άλεξ που ήρθε σε επαφή μαζί του και είπε πως «είχε ακούσει κάποιες φήμες για έναν άλλο εισβολέα στην αγορά».

Πρόσθεσε πως συνήθως δεν δίνει συμβουλές σε ανταγωνιστές, αλλά θα έκανε μία εξαίρεση, «γιατί κι εγώ κάποτε, όταν ήμουν νεαρό αγόρι, ήμουν πολύ περίεργος για τις πτήσεις και όλες τις δυνατότητές τους».

«Οι ανταγωνιστές μας δεν μας ζητούν συνήθως συμβουλές, αλλά όταν ένας αρχηγός αεροπορικής απευθύνθηκε σε εμάς, δεν μπορούσαμε να το αγνοήσουμε. Φυσικά, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να απαντήσει κανείς: μόνο κατά πρόσωπο», έγραψε στο Twitter του ο Άλεξ Τζόις.

Our competitors don't normally ask us for advice, but when an airline leader reached out, we couldn't ignore it.
Naturally, there was only one way to respond: CEO to CEO. pic.twitter.com/JTFpzn5a6Y

Ο μικρός μόλις έλαβε την απάντηση έτρεχε πάνω κάτω στο σπίτι του, αδυνατώντας να το πιστέψει

Ο Άλεξ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σίδνεϊ 2GB πως ήταν «τόσο ενθουσιασμένος» που έλαβε απάντηση, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Έτρεχα στο σπίτι επί 10 λεπτά, δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Η μητέρα του δήλωσε στην εφημερίδα The Australian πως προσπαθούν να ρυθμίσουν την ημερομηνία για τη συνάντηση.

Φωτογραφίες: Twitter

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ