Κλείσιμο με άνοδο στη Wall Street παρά τη θεαματική υποχώρηση της μετοχής της Boeing - iefimerida.gr

Κλείσιμο με άνοδο στη Wall Street παρά τη θεαματική υποχώρηση της μετοχής της Boeing

Φωτογραφία ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καθαρή άνοδο έκλεισε τη Δευτέρα το χρηματιστήριο στη Wall Street, παρά τη θεαματική υποχώρηση της μετοχής της Boeing, καθώς η αγορά υποδέχθηκε με ικανοποίηση τα θετικά στοιχεία για την κατανάλωση στις ΗΠΑ, ενώ το κλίμα βελτίωσε η ισχυρή δυναμική των μεγάλων ονομάτων του κλάδου της τεχνολογίας.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 200,64 μονάδων (+0,79%), στις 25.651,15 μονάδες.

Νωρίτερα, ωστόσο, βρισκόταν στο κόκκινο, λόγω της πίεσης που δεχόταν η μετοχή της μεγαλύτερης αμερικανικής αεροπορικής βιομηχανίας: ο τίτλος της Μπόινγκ υποχωρούσε ως και 13,5% μετά τη δεύτερη συντριβή 737 MAX 8 μέσα σε λίγους μήνες, πριν τελικά κλείσει με πτώση -5,33%, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία έχασε 13 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της κεφαλαιοποίησής της.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο τον τόνο δίνουν οι εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 149,92 μονάδων (+2,02%), στις 7.558,06 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, που θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 40,23 μονάδων (+1,47%), στις 2.783,30 μονάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Dow Jones ΗΠΑ Wall Street
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ