ΥΠΟΙΚ: Απόλυτα εφικτό να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες ως τις 25 Μαρτίου - iefimerida.gr

ΥΠΟΙΚ: Απόλυτα εφικτό να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες ως τις 25 Μαρτίου

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος/ Φωτογραφία: AP- Francisco Seco
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Eurogroup υπήρξε ευρεία συμφωνία για τους κεντρικούς πυλώνες του νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνουν από το υπουργείο Οικονομικών, μετά το «πάγωμα» του 1 δισ. ευρώ, λόγω εκκρεμοτήτων για τον νέο νόμο Κατσέλη.

Παράλληλα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι κρίθηκε απολύτως εφικτό να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες μέχρι το επόμενο EuroWorking Group, που θα συνεδριάσει στις 25 Μαρτίου.

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την προγραμματισμένη συζήτηση για τη 2η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας, επισημάνθηκε η ουσιαστική πρόοδος που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση των δράσεων που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα την διατήρηση του θετικού μομέντουμ στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας», επισήμαναν πηγές του ΥΠΟΙΚ.

«Το μοναδικό θέμα που παραμένει ανοιχτό αφορά το διάδοχο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπου υπήρξε ευρεία συμφωνία αναφορικά με τους κεντρικούς του πυλώνες και μένει η οριστικοποίηση κάποιων παραμέτρων. Κρίθηκε απολύτως εφικτό να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι το επόμενο Euroworking Group, στις 25 Μαρτίου», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ