Ενας αληθινός «Μόγλης»: 5χρονη ζει μέσα σε τόνους σκουπιδιών με κατσαρίδες – Δεν ξέρει καν να μιλάει [βίντεο] - iefimerida.gr

Ενας αληθινός «Μόγλης»: 5χρονη ζει μέσα σε τόνους σκουπιδιών με κατσαρίδες – Δεν ξέρει καν να μιλάει [βίντεο]

Το 5χρονο κορίτσι που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση σε διαμέρισμα της Μόσχας. Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ειδική στολή μπήκε η αστυνομία σε ένα διαμέρισμα γεμάτο με κατσαρίδες στη Μόσχα, για να διασώσει ένα 5χρονο κορίτσι που δεν ήξερε να μιλά ή να έχει κοινωνικές δεξιότητες, και ζούσε μέσα σε σκουπίδια που βρωμούσαν.

Το παραμελημένο ημίγυμνο κορίτσι που ονομάζεται Λιουμπόβ (ή Αγάπη) ήταν αφυδατωμένο και άρρωστο, αφού η μητέρα του, η 47χρονη Ιρίνα Γκαρατσένκο, «απουσίαζε για μέρες» από το βρώμικο διαμέρισμα στη Μόσχα.

Η κατάσταση του διαμερίσματος, όπου παντού υπήρχαν σκουπίδια γεμάτα με κατσαρίδες και έντονη δυσωδία, ήταν τόσο άσχημη που η αστυνομία κλήθηκε να φορέσει ειδικές στολές για να εισέλθει στον χώρο.

Η αστυνομία έπρεπ να φορέσει ειδικές στολές για να εισέλθει στο διαμέρισμα που ήταν γεμάτο με σκουπίδια και κατσαρίδες

Το 5χρονο κορίτσι περιγράφεται από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ως «Μόγλης» και «δεν μπορούσε να μιλήσει, έκανε μόνο ήχους και δεν κοινωνικοποιούνταν» ενώ ήταν τόσο παραμελημένο που ένα κολιέ είχε εισχωρήσει στο δέρμα της.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές της πρόσφεραν νερό και «ήπιε δύο λίτρα» ενώ οι ερευνητές πιστεύουν ότι «έφερε σημάδια ανορεξίας».

Η 5χρονη ήταν τελείως παραμελημένη, δεν ήξερε να μιλά ενώ ένα κολιέ είχε εισχωρήσει στο δέρμα της

Ένα γείτονας που μπήκε στο διαμέρισμα μετά την κλήση στην αστυνομία λόγω του απελπισμένου κλάματος του παιδιού, δήλωσε: «Παραλίγο να λιποθυμήσουμε από την κατάσταση του διαμερίσματος και την μυρωδιά. Η αστυνομία χρειάστηκε να βάλει χημική προστασία. Τα σκουπίδια που υπήρχαν παντού στον χώρο, είχαν μουχλιάσει και μύριζαν απαίσια. Ένα 5χρονο κοριτσάκι καθόταν στο περβάζι της κουζίνας με ένα καπέλο και ένα μπλουζάκι χωρίς εσώρουχα και έκλαιγε. Δεν υπήρχε καθόλου φαγητό ενώ παντού έβλεπες κατσαρίδες».

Οι γείτονες δήλωσαν ότι πριν από πέντε χρόνια η μητέρα είχε φέρει στο σπίτι ένα μωρό αλλά στη συνέχεια πίστεψαν ότι το μωρό είχε πάει να ζήσει με την γιαγιά του. Ο σύζυγός της απελάθηκε στην Ουκρανία.

Σύμφωνα όμως με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το παιδί πρέπει να ζούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο διαμέρισμα και ίσως να μην είχε βγει ποτέ έξω.

Μετά την διάσωση του παιδιού από την αστυνομία, η μητέρα επέστρεψε και συνελήφθη από τις Αρχές με την υποψία της «απόπειρας δολοφονίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ