Οδηγός ανέμων για χαρταετό: Σε ποιες περιοχές ο καιρός θα ευνοήσει το πέταγμα [χάρτης] - iefimerida.gr

Οδηγός ανέμων για χαρταετό: Σε ποιες περιοχές ο καιρός θα ευνοήσει το πέταγμα [χάρτης]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον απόλυτο οδηγό για τις περιοχές όπου οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για το πέταγμα του χαρταετού, σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, δημοσιοποίησε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Αστεροσκοπείου, για το πέταγμα του χαρταετού χρειάζονται άνεμοι ισχύος από 3 μποφόρ και πάνω.

Βάσει των προβλέψεων για την ισχύ των ανέμων στα Κούλουμα, το meteo αναφέρει ότι το πέταγμα του χαρταετού θα είναι εύκολη υπόθεση στο μεγαλύτερο τμήμα της Στερεάς και της Πελοποννήσου, στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Με κίτρινο χρώμα οι περιοχές με τις ιδανικές συνθήκες για πέταγμα χαρταετού / Πηγή: meteo.gr

Από τον ίδιο χάρτη προκύπτει ότι στο πέταγμα του χαρταετού θα δυσκολευτούν οι κάτοικοι και οι εκδρομείς της Ηπείρου, καθώς σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κρήτης, της Δυτική Πελοποννήσου και της βόρειας Εύβοιας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ