Οι (κακές) σχέσεις του Καρόλου με τα αδέλφια του -Ο ζηλιάρης Αντριου και ο Εντουαρντ που έχει ξεχάσει και η Ελισάβετ - iefimerida.gr

Οι (κακές) σχέσεις του Καρόλου με τα αδέλφια του -Ο ζηλιάρης Αντριου και ο Εντουαρντ που έχει ξεχάσει και η Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Κάρολος με τον αδερφό του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρίγκιπας Κάρολος, πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και διάδοχος του θρόνου ανατράφηκε ως μελλοντικός κληρονόμος του στέμματος. Τι απέγινε, όμως, με τα δυο αδέλφια του που μεγάλωσαν απλά στη σκιά του;

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο απέκτησαν τέσσερα παιδιά: Τον πρίγκιπα Κάρολο, την πριγκίπισσα Αννα, τον πρίγκιπα Αντριου και τον πολύ μικρότερο πρίγκιπα Εντουαρντ.

Ο πρίγκιπας Άντριου της Αγγλίας πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου (μέχρι να γεννηθούν τα ανίψια του). Σύμφωνα με τον πρίγκιπα Κάρολο, αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Αντριου. Το άκρως αντίθετο.

Στο νέο ντοκιμαντέρ του Channel 5 του Τζέρεμι Πάξμαν, το οποίο αναφέρεται στα νεαρά χρόνια της ζωής των παιδιών της βασίλισσας Ελισάβετ, υποστηρίζεται πως ο πρίγκιπας Κάρολος σκεφτόταν πως ο μικρότερος αδερφός του, πρίγκιπας Αντριου, ήθελε να είναι «αυτός». Να είναι δηλαδή στη θέση του, διάδοχος του θρόνου.

Η αίσθηση αυτή, πάντως, για τον Αντριου είναι διάχυτη, όχι μόνο εντός της βασιλικής οικογένειας. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του Ρίτσαρντ Κέι της Daily Mail, όταν ρωτήθηκε για τον πρίγκιπα Αντριου και τη σχέση του με τον πρίγκιπα Κάρολο. Τον αποκάλεσε «το ανταλλακτικό».

Μιλώντας για τα συναισθήματα του πρίγκιπα Καρόλου απέναντι στον αδερφό του, ο Κέι θυμάται ένα συμβάν από το παρελθόν και λέει: «Ο Κάρολος μου είχε πει: ‘Το πρόβλημα με τον αδερφό μου είναι πως θέλει να είναι εγώ’».

Ο Κέι στην συνέχεια μιλά για τον πρίγκιπα Άντριου λέγοντας πως βρίσκεται σε «περίεργη» θέση και εξηγεί: «Ο Άντριου ήταν πάντα ο εθελοντής. Για ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του ήταν πολύ σημαντικός. Ήταν το νούμερο δύο, ο δεύτερος γιος της βασίλισσας και αν συνέβαινε οτιδήποτε στον Κάρολο, ο Άντριου ήταν αυτός που θα αναλάμβανε».

Περιγράφοντας πώς ο πρίγκιπας Αντριου παραγκωνιζόταν όλο και περισσότερο, από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον πρίγκιπα Χάρι και στην συνέχεια τα παιδιά του Γουίλιαμ και έφτασε να είναι 7ος στη διαδοχή του θρόνου, ο Κέι τονίζει: «Προσωπικά δεν θα ευχόμουν να έχω τον ρόλο του εφεδρικού. Ωστόσο, είναι ένας ρόλος με μεγάλα προνόμια και με όχι πάρα πολλές ευθύνες».

Σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, όμως, φαίνεται ότι βρίσκεται το μικρότερο παιδί της οικογένειας της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Έντουαρντ, κόμης του Ουέσσεξ. Οπως υποστηρίζει η βιογράφος του, Ίγκριντ Στιούαρτ «ο Κάρολος είναι 16 χρόνια μεγαλύτερος από τον Έντουαρντ και τα δύο αδέρφια δεν ήταν ποτέ κοντά το ένα στο άλλο».

Μάλιστα, η βιογράφος του Αντριου ανακαλεί ένα περιστατικό από το παρελθόν και το περιγράφει για να δείξει τις όχι απλά δύσκολες αλλά και τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφών: «Ο Κάρολος τον Εντουαρντ τον έβλεπε μόνο το καλοκαίρι στις διακοπές στο Μπαλμόραλ. Ενα καλοκαίρι λοιπόν, ο πρίγκιπας Έντουαρντ πήγε στον επάνω όροφο και βρήκε τις παλιές κιλτ που είχε φυσικά το δικαίωμα να φοράει μόνο ο πρίγκιπας της Ουαλίας και σκέφτηκε ότι «είναι πολύ αστεία». Έτσι, έβαλε μία κιλτ και κατέβηκε κάτω για το δείπνο. Μόλις μπήκε στην τραπεζαρία ο Κάρολος έμεινε άναυδος και τον ρώτησε γιατί φόρεσε την κιλτ του. ''Εγώ μόνο έχω το δικαίωμα να φορά αυτή την κιλτ. Είναι μια κιλτ για τον πρίγκιπα της Ουαλίας. Ανέβα επάνω και βγάλ’ την’'', φέρεται να του είπε έντονα ο Κάρολος. Και ο άμοιρος Έντουαρντ, που ήταν πάντα πολύ ήρεμος αφού απάντησε απλά ένα εντάξει, ανέβηκε επάνω, έβγαλε την κιλτ και δεν αναφέρθηκε ποτέ ξανά στο περιστατικό αυτό».

Η βιογράφος του Εντουαρντ τον περιέγραψε ως το πιο απονωμένο άτομο στο παλάτι περιγράφοντας ένα ακόμη -πιο σοκαριστικό- περιστατικό: «Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Έντουαρντ ένιωθε μόνος. Μια χρονιά, στα γενέθλιά του, πήγε να πάρει το πρωινό του με την βασίλισσα και δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα. Δεν του έδωσαν ούτε μία κάρτα. Δεν ήξερε καν η βασίλισσα ότι ήταν τα γενέθλιά του».

Και ο Ρίτσαρντ Κέι με μια περιγραφή του από πηγή μέσα στο παλάτι ξεκαθάρισε ακόμη περισσότερο την εικόνα για τις δυσκολίες του πρίγκιπα Εντουαρντ στο παλάτι: «Οι βασιλικοί βοηθοί του μια φορά μου είπαν ότι το πρόβλημα με τον πρίγκιπα Έντουαρντ είναι πως δεν μπορεί ποτέ να αποφασίσει αν είναι η Αυτού Μεγαλειότητα ή ο Έντουαρντ Γουίνσδορ. Δεν μπορεί να πει αν είναι ένας από εμάς ή μέλος της βασιλικής οικογένειας».

Δύσκολοι καιροί και για πρίγκιπες...

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ