Εκκληση Κλίντον για Τιμοσένκο: Φροντίστε την υγεία της! - iefimerida.gr

Εκκληση Κλίντον για Τιμοσένκο: Φροντίστε την υγεία της!

Εκκληση Κλίντον για Τιμοσένκο: Φροντίστε την υγεία της!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη ανησυχία τους εξέφρρασαν σήμερα και οι ΗΠΑ, δια της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, για την μεταχείριση που έχει στη φυλακή η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμόσενκο.

Η Τιμόσενκο που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 20 Απριλίου στη φυλακή όπου κρατείται από τον Αύγουστο του 2011 και η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, υποστηρίζει ότι ξυλοκοπήθηκε από δεσμοφύλακες. Φωτογραφίες της που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν αιματώματα στα χέρια και την κοιλιά της.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ για τη μεταχείριση που έχουν στη φυλακή η Γιούλια Τιμόσενκο και άλλα μέλη της πρώην κυβέρνησης. Οι φωτογραφίες της κυρίας Τιμόσενκο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δημιουργούν ανησυχίες για τις συνθήκες κράτησής της», τόνισε η Κλίντον.

«Πιέζουμε τις ουκρανικές αρχές να εξασφαλίσουν άμεση ιατρική φροντίδα στο κατάλληλο κέντρο για την Γιούλια Τιμόσενκο και επίσης ζητούμε να μπορέσει να τη συναντήσει ο αμερικανός πρεσβευτής», υπογράμμισε η αμερικανίδα υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ