Συνετρίβη αεροσκάφος στην Αιθιοπία, λίγα λεπτά μετά την απογείωση -Με 157 επιβαίνοντες - iefimerida.gr

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Αιθιοπία, λίγα λεπτά μετά την απογείωση -Με 157 επιβαίνοντες

Αεροσκάφος της Ethiopian Airlines (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αεροπορική τραγωδίασ την Αιθιοπία, καθώς συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines, που έκανε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα προς το Ναϊρόμπι.

Το ολοκαίνιουργιο Boeing 737-ΜΑΧ, που είχε παραδοθεί, σύμφωνα με αναλυτή αεροπλοϊας στην εταιρεία πριν από τέσσερις μήνες, συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του στις 08:38 το πρωί τοπική ώρα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας στο αεροσκάφος επέβαιναν 157 άτομα, 149 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος.

Τη συντριβή του αεροσκάφους ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας, Αμπίι Αχμέντ.

«Το γραφείο του πρωθυπουργού εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας θα ήθελε να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες εκείνων που έχασαν το πρωί αγαπημένα τους πρόσωπα σε προγραμματισμένη πτήση Boeing 737 της Ethiopian Airlines προς το Ναϊρόμπι της Κένυας», ανέφερε η ανακοίνωση στο Twitter.

The Office of the PM, on behalf of the Government and people of Ethiopia, would like to express it’s deepest condolences to the families of those that have lost their loved ones on Ethiopian Airlines Boeing 737 on regular scheduled flight to Nairobi, Kenya this morning.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της συντριβής της πτήσης ΕΤ302, που σύμφωνα με το Flight Radar, αναμενόταν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Jomo Kenyatta του Ναϊρόμπι στις 10:25 το πρωί.

Ethiopian Airlines statement on plane crash pic.twitter.com/5pPhYisi4z

Εκπρόσωπος της Ethiopian Airlines ανέφερε ότι ο αερομεταφορέας της χώρας έχασε την επαφή με το αεροσκάφος έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Bole προτού συντριβεί κοντά στην πόλη Μπισοφτου, 62 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα. Σε εξέλιξη είναι αποστολή έρευνας και διάσωσης, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή επιζώντες. «Προσωπικό της Ethiopian Airlinew θα σταλεί στο σημείο του δυστυχήματος και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνδράμει τα σωστικά συνεργεία», πρόσθεσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ορισμένες πτήσεις από την Αντίς Αμπέμπα αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν μετά το τραγικό συμβάν.

Δεύτερο δυστύχημα με Boeing 737 MAX μέσα σε πέντε μήνες

«Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο, μοιραίο ατύχημα που εμπλέκεται ένα Boeing 737 MAX σε διάστημα λιγότερο των πέντε μηνών, περιλαμβανομένης και της συντριβής αεροσκάφους της Lion Air τον Οκτώβριο», δήλωσε ο αναλυτής αεροπλοϊας, Alex Macheras στη DW.

Ethiopian Airlines flight #ET302 dropped from radar 6 minutes after departure from Addis Ababa

The jet is a brand new Boeing 737 MAX 8 - delivered to the airline just four months ago. pic.twitter.com/o01HDgEI16

Στο δυστύχημα της Lion Air είχαν σκοτωθεί και οι 189 επιβαίνοντες. Ήταν η δεύτερη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Ινδονησίας μετά τη συντριβή το 1997 αεροσκάφους κοντά στο Μεντάν, όπου σκοτώθηκαν 234 άνθρωποι.

Η κρατική Ethiopian Airlines αυτοχαρακτηρίζεται ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Αφρικής και φιλοδοξεί να καταστεί «πύλη» προς την Μαύρη ήπειρο. Η συντριβή του αεροσκάφους σημειώνεται, ενώ ο μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός της χώρας, Αμπίι Αχμέντ έχει δεσμευθεί να ανοίξει τις αερομεταφορές και τις ξένες επενδύσεις σε ξένες επενδύσεις σε μια σημαντική στροφή της κρατικά ελεγχόμενης οικονομίας. Το τελευταίο μεγάλο δυστύχημα της Ethiopian Airlines σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2010, όταν συνετρίβη αεροσκάφος της λίγο μετά την απογείωσή του από τη Βηρυττό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ