Αδιανόητο: Ασθενής έμαθε ότι θα πεθάνει μέσω ρομποτικής βιντεοκλήσης! [βίντεο] - iefimerida.gr

Αδιανόητο: Ασθενής έμαθε ότι θα πεθάνει μέσω ρομποτικής βιντεοκλήσης! [βίντεο]

Μέσω αυτού του ρομπότ ενημερώθηκε ο ασθενής ότι του απομένουν λίγες μέρες ζωής (Φωτογραφία: Julianne Spangler | Facebook )
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση ότι ένας γιατρός στην Καλιφόρνια ενημέρωσε ασθενή του ότι του απομένουν ελάχιστες μέρες ζωής μέσω ρομποτικής βιντεοκλήσης!

Ο 78χρονος Καλιφορνέζος Έρνεστ Κιντάνα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Φρεμόντ της περιοχής του Σαν Φρανσίσκο την περασμένη Δευτέρα όταν εμφανίστηκε στο δωμάτιό του μια ρομποτική συσκευή τηλεϊατρικής κι ένας γιατρός μέσω της οθόνης βίντεο τον πληροφόρησε ότι θα πεθάνει.

O Έρνεστ Κιντάνα (Φωτογραφία: ΑΡ/Catherine Quintana)

Ο ασθενής ξεψύχησε την επομένη, αλλά η κίνηση του γιατρού προκάλεσε σοκ στους συγγενείς του θανόντος. «Ενας γιατρός ρομπότ μπορεί να είναι ΟΚ για ορισμένες καταστάσεις, αλλά όχι για να πει σε έναν άνθρωπο ότι θα πεθάνει», δήλωσε μία φίλη της οικογένειας στο Facebook, ανεβάζοντας μία φωτογραφία από το βίντεο της τηλεδιάσκεψης που τράβηξε η εγγονή του ασθενή.

Η Ανναλίσια Ουίλχαρμ βρισκόταν μόνη με τον άρρωστο παππού της όταν πληροφορήθηκε από το γιατρό μέσω του ρομπότ ότι ο πνεύμονας του ασθενούς δεν λειτουργεί πλέον και ότι δεν θα επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο παππούς της είχε πρόβλημα ακοής και δεν άκουγε τι έλεγε ο γιατρός γι’ αυτό κι η εγγονή του ήταν υποχρεωμένη να του επαναλαμβάνει ό,τι άκουγε, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά το σάλο το Kaiser Permanente Medical Center εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια. Οι Αρχές του νοσοκομείου υπεραμύνθηκαν, ωστόσο, της χρήσης του ρομπότ διευκρινίζοντας ότι αυτή η τεχνολογία του βίντεο εγγυάται μία απευθείας συζήτηση με έναν γιατρό: «Δεν αντικαθιστά τις προσωπικές συνομιλίες με τον ασθενή και την οικογένειά του. Λυπούμαστε που δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες του ασθενή και της οικογένειάς του στην περίπτωση αυτή και θα επωφεληθούμε για να εξακριβώσουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις εμπειρίες των ασθενών μέσω της τηλεδιάσκεψης»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ