Η φιλενάδα του Ζούκερμπεργκ τον έψησε να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης οργάνων - iefimerida.gr

Η φιλενάδα του Ζούκερμπεργκ τον έψησε να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης οργάνων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκείνη είναι φοιτήτρια Ιατρικής. Εκείνος ένας εγωμανής δισεκατομμυριούχος. Για τι θέμα φαντάζεστε ότι μιλούν όσο τρώνε; Φυσικά για τις μεταμοσχεύσεις και για την τραγική έλλειψη οργάνων για αυτές. Κάπως έτσι προέκυψε το νέο facebook tool που σου επιτρέπει να προσθέσεις στο timeline σου αν είσαι δωρητής οργάνων.

«Θεωρούμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε πολύ στο να συνειδητοποιήσει ο κόσμος πόσο σημαντικό είναι να γίνει κάποιος δωρητής οργάνων. Και στην συνέχεια να μπορεί να το μοιραστεί με τους φίλους του. Κάτι που δυνητικά θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίλυση της κρίσης», δήλωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο ABC News.

Ξεκινώντας από σήμερα, οι χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ και την Αγγλία θα μπορούν να προσθέτουν στο timeline τους ότι είναι δότες οργάνων. Και αν δεν είναι, θα μπορούν να βρουν links και αιτήσεις εγγραφής σε αντίστοιχα προγράμματα στην περιοχή τους.

Μια αναπάντεχα γενναιόδωρη κίνηση που μπορεί όντως να συμβάλει στο να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης οργάνων για μεταμοσχεύσεις, από το οποίο πεθαίνουν καθημερινά 18 άτομα μόνο στις ΗΠΑ.

Αν αυτή η καμπάνια είναι επιτυχημένη, όσες οικογένειες σωθούν, θα πρέπει να έχουν στο βάθος του μυαλού τους ότι το ευχαριστώ το οφείλουν όχι στον Μαρκ, αλλά στην μόνιμη φιλενάδα του, Πρισίλα Τσαν, η οποία σπουδάζει για να γίνει παιδίατρος.

Εκείνη ήταν που μοιράστηκε συγκινητικές ιστορίες μαζί του, όπως αυτή για το παιδί που –λόγω έλλειψη οξυγόνου- το δέρμα του είχε γίνει μπλε. Αλλά λίγες εβδομάδες μετά την μεταμόσχευση καρδιάς που έκανε, μπορούσε και πάλι να βγει έξω και να παίξει.

Ενώ σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Μαρκ να χρησιμοποιήσει την δύναμη του Facebook για καλό, ήταν και ο πρόσφατος θάνατους του φίλου του, Στιβ Τζομπς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ