Γιατί τα κανάλια του Aμστερνταμ γέμισαν με γιγάντια επιπλέοντα στήθη [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί τα κανάλια του Aμστερνταμ γέμισαν με γιγάντια επιπλέοντα στήθη [εικόνες]

Γιγάντια επιπλέοντα στήθη στα κανάλια του Άμστερνταμ. Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε σε όλο τον κόσμο, σε κάποιες με μεγαλειώδες τρόπο και σε άλλες όχι. Στο Άμστερνταμ όμως, η ημέρα αυτή γιορτάστηκε με γιγαντιαία επιπλέοντα στήθη στα κανάλια της πόλης.

Αυτή η δράση είναι «για να γιορτάσουμε το γεγονός πως τα στήθη είναι απλά στήθη» δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης 72andSunny Amsterdam σε δελτίο Τύπου. «Όπως και οι μύτες στα πρόσωπά μας, είναι απλά μέρος του σώματος, μέρος του τι μας κάνει γυναίκες».

.@72andSunny drifted a flotilla of inflatable boobs down Amsterdam's canals to remind everyone they're #justboobs. https://t.co/AjVxiwnkpr #InternationalWomensDay pic.twitter.com/CghRpKvVTw


Το 72andSunny είχε αυτή την ιδέα για τα επιπλέοντα γιγάντια στήθη μετά από έρευνα που πραγματοποίησε μεταξύ 160 γυναικών και έδειξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία – το 78% - ένιωσε ντροπή για το στήθος του κάποια στιγμή στη ζωή του.

Μια ομάδα του δημιουργικού αυτού πρακτορείο δημιούργησε έτσι μια «ευχάριστη ποικιλία στηθών» για να επιπλέουν στα κανάλια της ολλανδικής πρωτεύουσας, ζητώντας να παραμείνουν απαλλαγμένα από την ντροπή και το στίγμα, την παρενόχληση και την λογοκρισία, τα γυναικεία στήθη.

72andSunny Amsterdam CD Laura Visco (@esplendidalaura) launched a set of floating breasts into a canal today to celebrate all body types on #InternationalWomensDay #justboobs pic.twitter.com/MFknDdfFV4


«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ περίεργο το γεγονός πως η κοινωνία μας είναι τόσο αρνητική απέναντι στο γυναικείο στήθος. Στόχος της ομάδας μας είναι να αναδείξουμε τη περιττή σεξουαλικότητα που αντιμετωπίζει το στήθος» δήλωσε η Λόρα Βίσκο, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της 72andSunny Amsterdam. «Θέλουμε να ανοίξουμε τον διάλογο με όσους έχουν μια γνώμη για αυτό το δήθεν ‘αμφισβητούμενο’ τμήμα του σώματος. Ακόμη και σήμερα, δεν μπορείς να δημοσιεύσεις φωτογραφίες με θηλές στο Facebook ή στο Instagram, για παράδειγμα εάν δεν δείχνουν θηλασμό ή ουλές μαστεκτομής».

Ms. Hairy just on tour. #JustBoobs pic.twitter.com/sPUkY6vplk

«Το στήθος είναι απλά στήθος» θέλει να τονίσει το δημιουργικό πρακτορείο 72andSunny Amsterdam που διοργάνωσε αυτή την δράση


Και συνεχίζει: «Υπερβολικά μεγάλα, πολύ μικρά, ηλικιωμένα, πολύ νεαρά – τα στήθη κρίνονται, αρπάζονται και λογοκρίνονται. Εμείς πιστεύουμε ότι όλα τα στήθη είναι ίσα. Δεν υπάρχει κριτική. Είναι απλά στήθη».


Μια μεγάλη ποικιλία από στήθη – μικρά έως μεγάλα, τριχωτά, με piercing, σε μια σειρά σχημάτων και χρωμάτων, επέπλεαν χθες στα κανάλια του Άμστερνταμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ