Σε τεντωμένο σκοινί η Αλγερία – Νέες μαζικές διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μπουτεφλίκα [εικόνες & βίντεο]

Σκηνές που θυμίζουν τις διαδηλώσεις της Αραβικής Άνοιξης το 2011 εκτυλίσσονται στο κέντρο του Αλγερίου, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες, απηυδισμένους από την ανεργία και τη διαφθορά να φωνάζουν συνθήματα κατά μιας νέας υποψηφιότητας του προέδρου της χώρας.

Κρατώντας στα χέρια σημαίες της χώρας ή φορώντας ρούχα στα χρώματά της, συνέρρευσαν στην Πλατεία του Μεγάλου Ταχυδρομείου, ένα εμβληματικό κτίριο στην καρδιά του Αλγερίου, για 3η διαδοχική Παρασκευή, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις για κίνδυνο χάους που απηύθυνε χθες ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα σε μήνυμά του επ’ ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

«Όχι 5η θητεία, έι Μπουτεφλίκα!», φώναζαν οι διαδηλωτές. Πολλοί αυτοκινητιστές κυκλοφορούν κρατώντας πατημένο το κλάξον, ένας τρόπος διαμαρτυρίας που εμφανίσθηκε πρόσφατα στο Αλγέρι, ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν κρεμάσει στα μπαλκόνια τους αλγερινές σημαίες.

Ενόψει της διαδήλωσης, οι αλγερινές Αρχές διέκοψαν τις υπηρεσίες των σιδηροδρόμων και του μετρό στο Αλγέρι.

Ένα ανώνυμο κόμμα έχει καλέσει τους Αλγερινούς, με μηνύματα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, να πραγματοποιήσουν μια «Πορεία 20 Εκατομμυρίων» και, σύμφωνα με το Reuters, οι σημερινές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.

Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας για την καταστολή ταραχών έχουν αναπτυχθεί ευρέως τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο ο στρατός παραμένει μέχρι στιγμής στα στρατόπεδα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ