Συνάντηση πριν από το Eurogroup -Τσακαλώτος, Στουρνάρας και Φλαμπουράρης συζήτησαν για α’ κατοικία - iefimerida.gr

Συνάντηση πριν από το Eurogroup -Τσακαλώτος, Στουρνάρας και Φλαμπουράρης συζήτησαν για α’ κατοικία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Είναι οριστικό: Μετά από την Καθαρά Δευτέρα θα πάει στη Βουλή η τροπολογία με τις διατάξεις για το νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας.

Η κυβέρνηση επέλεξε να περιμένει την τελική γνωμοδότηση από την ΕΚΤ, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στον Ε. Τσακαλώτο να αναλύσει στους συναδέλφους στο Eurogroup της Δευτέρας, το σχέδιο.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε μια συνάντηση- εξπρές στο γραφείο του Ε. Τσακαλώτου, στην οποία μετείχαν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και ο υπουργός Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης, ο οποίος μαζί με το Δ. Λιάκο «τρέχουν» το πλαίσιο για την α’ κατοικία. «Εγώ νομίζω ότι έχουμε συμφωνήσει με τους ξένους», ανέφερε κυβερνητική πηγή, μετά από τη σύσκεψη, επιβεβαιώνοντας ότι πέρα από το μείζον θέμα των επιπτώσεων στους ισολογισμούς των τραπεζών, η ΕΚΤ έχει επιφυλάξεις για το εάν πρέπει να συμπεριληφθούν στο πλαίσιο προστασίας τα δάνεια των μικρομεσαίων, που έχουν προσημείωση κύριας κατοικίας.

«Κρίσιμο θέμα είναι τα επιχειρηματικά δάνεια. Θεωρώ ότι θα είναι, εκτός εάν έχουμε ανατροπή», σημείωσε η ίδια κυβερνητική πηγή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ΕΚΤ σταθμίζει τα στοιχεία που έλαβε από την ΤτΕ, όπως τα ανέλυσαν οι τράπεζες. Οι ίδιες οι τράπεζες συντάσσονται με τη γραμμή της κυβέρνησης για διεύρυνση της περιμέτρου προστασίας και σε αυτά τα επιχειρηματικά δάνεια, εκτιμώντας ότι δεν ξεπερνούν τα 2 δις ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ α κατοικία Καθαρά Δευτέρα ΥΠΟΙΚ Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ