Αύξηση στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο - iefimerida.gr

Αύξηση στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο

Αύξηση στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με θετικό πρόσημο άρχισε το 2019 για τη βιομηχανική παραγωγή στη χώρα, καθώς αυξήθηκε κατά 3,4%, ενώ η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών κινήθηκε επίσης ανοδικά, έστω και οριακά, κατά 0,2%.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 3,4% τον Ιανουάριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018, έναντι μείωσης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 με το 2017.

Η εξέλιξη αυτή, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

*Κατά 0,2% του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλε, κυρίως, η άνοδος στην παραγωγή καπνού (66,2%), εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων (15,3%), βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (32%), επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού (41,2%).

*Κατά 21,9% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού.

*Κατά 2,1% του δείκτη παροχής νερού.

2. Από τη μείωση:

*Κατά 32,1% του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,5% τον Ιανουάριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2018.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ