VW ID. BUGGY: Ηλεκτροκίνηση και στα beach buggies - iefimerida.gr

VW ID. BUGGY: Ηλεκτροκίνηση και στα beach buggies

VW ID. BUGGY
Κώστας Φούζας

Με το ID. BUGGY η VW συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με το περιπετειώδες στιλ που χαρακτηρίζει τα beach buggies.

Ακολουθώντας τη συνταγή του Meyers Manx Dune Buggy, η VW δημιούργησε μία σύγχρονη εκδοχή του εν λόγω μοντέλου. Ένα διθέσιο ανοιχτό roadster, με πλαστικούς προφυλακτήρες και ποδιές από αλουμίνιο για να το «προστατεύουν». Το ID. BUGGY ακολουθεί πιστά αυτή τη λογική σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές δυνατότητες της σύγχρονης εποχής. Η βάση εδώ είναι η σύγχρονη πλατφόρμα MEB, στο δάπεδο της οποίας υπάρχει ενσωματωμένη μια μπαταρία υψηλής τάσης, ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 62 kWh. Τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια ένα ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων στο πίσω μέρος, εξασφαλίζοντας αυτονομία 250 χιλιομέτρων (κατά WLTP).

Ο χαρακτήρας του ID. BUGGY ταιριάζει με τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος προσφέρει ροπή 310 Nm από τις μηδέν στροφές. Αυτό σημαίνει πως το ηλεκτρικό αυτό αυτοκίνητο έχει πάντα αρκετή ισχύ στον πίσω άξονα του, ακόμα και για κίνηση off road. Με πλήρη επιτάχυνση το πρωτότυπο φτάνει τα 100 χλμ./ ώρα μετά από μόλις 7,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ ώρα. Συμπληρωματικά στην πίσω κίνηση, ένας επιπρόσθετος ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα μπορεί να εμπλακεί εξασφαλίζοντας την τετρακίνηση. Προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει αν θα βάλει στην παραγωγή το συγκριμένο concept.

VW ID. BUGGY: Ηλεκτροκίνηση και στα beach buggies | iefimerida.gr 0
VW ID. BUGGY: Ηλεκτροκίνηση και στα beach buggies | iefimerida.gr 1
VW ID. BUGGY: Ηλεκτροκίνηση και στα beach buggies | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VW ID. BUGGY
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ