Το άγνωστο δείπνο Προβόπουλου-Μέρκελ, το 2016: Ηξερε τα πάντα, στενοχωριόταν που την κακολογούσαν - iefimerida.gr

Το άγνωστο δείπνο Προβόπουλου-Μέρκελ, το 2016: Ηξερε τα πάντα, στενοχωριόταν που την κακολογούσαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άγνωστη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ σε ένα κλειστό δείπνο 10 ατόμων, το 2016 στο Βερολίνο, περιέγραψε ο πρώην διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Action 24 «Τέτοιοι είναι» με τους Θ. Μαυρίδη και Κ. Χαροκόπο, χωρίς να δώσει πολλές πολλές λεπτομέρειες, έδωσε τον τόντο για τα όσα συζητήθηκαν στο εν λόγω δείπνο διάρκειας 3,5 ωρών, στο οποίο ουσιαστικά συμμετείχαν 5 φιλικά ζευγάρια.

Ο κ. Προβόπουλος διευκρίνισε ότι ο ρόλος της γερμανίδας Καγκελάριου ήταν σημαντικός ως προς τη διάσωση της χώρας τουλάχιστον σε δύο με τρεις περιπτώσεις και αναφερόμενος στα όσα ειπάθηκαν στο δείπνο του Βερολίνου και την εκεί συνάντησή του με την Ανγκελα Μέρκελ, είπε: «Ζήτησε τη γνώμη μου. Γνώριζε τα πάντα, έδειχνε πως έχει ασχοληθεί επισταμένως με την Ελλάδα».

Ο πρώην διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ακόμη ότι η Ανγκελα Μέρκελ έβγαζε κάποια πικρία γιατί οι Ελληνες την κακολογούν, αν και έχει βοηθήσει σημαντικά, ενώ εκφράζοντας την άποψή του, είπε ότι δεν ξέρει ποια θα ήταν η τύχη της Ελλάδας αν στο τιμόνη της Γερμανία δεν ήταν η Μέρκελ. «Είναι αρνητική εξέλιξη ότι αποχωρεί από την πολιτική σκηνή», κατέληξε ο κ. Προβόπουλος.

Σε ότι αφορά τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας ο Γιώργος Προβόπουλος χτύπησε προειδοποιητικά κουδουνάκια.

Συγκεκριμένα, ο πρώην διοικητής της ΤτΕ, ανέφερε ότι υπό προϋποθέσεις, είναι εφικτή μια «έκρηξη των επενδύσεων» που θα δημιουργήσει ένα αίσθημα αισιοδοξίας για διάστημα από 2 έως 4 χρόνια, όμως αυτό δεν σημαίνει πως αποφεύγονται οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κίνδυνος να επιστρέψουμε σε μια εξίσου με τη σημερινή ή ακόμη και αυτή των προηγούμενων χρόνων, κατάσταση είναι όχι μόνο υπαρκτός αλλά και αυξημένος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν προχωρούν οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που αποτελούν βασικό παράγοντα να παραμείνει η χώρα σε μια αναπτυξιακή πορεία.

«Αν δεν δείξουμε σοβαρότητα, αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις πραγματικές τότε υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν να μας δανείζουν στο μέλλον. Αυτό σημαίνει πως αυτομάτως θα κατέβουμε και από το ευρωπαϊκό όχημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Η χώρα όπως ανέφερε χρειάζεται οικονομική αλλαγή. «Το σημερινό πλαίσιο δεν μας δίνει απαιτούμενη ώθηση» είπε τονίζοντας ότι πρώτα από όλα πρέπει να αλλάξει το κράτος να σταματήσει η γραφειοκρατία προκειμένου να είναι εφικτή η υλοποίηση μιας επένδυσης.

Παράλληλα έθεσε και το δημογραφικό ως βασικό παράγοντα επικεντρώνοντας στην υπογεννητικότητα που τινάζει στον αέρα κάθε πρόβλεψη. Το δημογραφικό άλλωστε θεωρείται βασικός παράγοντας διαμόρφωσης των οικονομικών συνθηκών μιας χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ