Europa League: Ηττες για Αρσεναλ, Μπενφίκα, ισοπαλίες για Ιντερ, Σεβίλλη - iefimerida.gr

Europa League: Ηττες για Αρσεναλ, Μπενφίκα, ισοπαλίες για Ιντερ, Σεβίλλη

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εκπλήξεις ξεκίνησε η φάση των «16» του Europa League, καθώς από τα 5 πρώτα ματς που έγιναν, τα 4 φαβορί δεν κατάφεραν να κερδίσουν.

Η πιο μεγάλη έκπληξη έγινε στο «Ροαζόν Παρκ», όπου η Ρεν αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να νικήσει την Άρσεναλ με 3-1.

Κομβικό σημείο στην αναμέτρηση ήταν η αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο 41ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα (είδε την πρώτη στο 34΄). Οι Γάλλοι, στο αμέσως επόμενο λεπτό ισοφάρισαν, «πήραν τα πάνω τους» και με «σύμμαχο» την τύχη κατάφεραν να φτάσουν στην ολική ανατροπή με το αυτογκόλ του Κοσιελνί και δύο λεπτά πριν το 90΄ να πάρουν σκορ που τους δίνει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η Σεβίλλη, αν και μπήκε στο ματς με γκολ... από τα αποδυτήρια, δεν κατάφερε να νικήσει στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» την Σλάβια Πράγας (2-2). «Όλα τα λεφτά» στην αναμέτρηση ήταν το γκολ της ισοφάρισης των Τσέχων, με την μπάλα να βρίσκει κατά λάθος στον Κραλ να καταλήγει στα δίχτυα και τον σκόρερ να μην έχει καταλάβει απολύτως τίποτα!

Η Βιγιαρεάλ μετά την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ουσιαστικά «καθάρισε» και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με το 3-1 στην Ρωσία, ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήρε προβάδισμα με το 1-0 επί της Μπενφίκα. Βασικός με τους «αετούς» ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης έμεινε στον πάγκο.

Τέλος, Αϊντραχτ Φρανφούρτης και Ίντερ, άφησαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» μετά το 0-0 επί γερμανικού εδάφους.

Οι ρεβάνς έχουν οριστεί για τις 14 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) - Ίντερ (Ιταλία) 0-0
  • Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Μπενφίκα (Πορτογαλία) 1-0 (38΄πεν. Πέτκοβιτς)
  • Σεβίλλη (Ισπανία) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 2-2 (1΄ Μπεν Γεντέρ, 28΄ Ελ Χαντάντι - 25΄ Στοχ, 39΄ Κραλ)
  • Ρεν (Γαλλία) - Αρσεναλ (Αγγλία) 3-1 (42΄ Μπουριζό, 65΄αυτ. Κοσιελνί, 88΄ Σαρ - 4΄ Ιβόμπι)
  • Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) - Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-3 (35΄ Αζμούν - 33΄ Ιμπόρα, 64΄ Μορένο, 71΄ Μορλάνες) 
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Europa League Άρσεναλ Μπενφίκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ