Fiat Centoventi Concept: Oι Ιταλοί μας «δείχνουν» το νέο Panda - iefimerida.gr

Fiat Centoventi Concept: Oι Ιταλοί μας «δείχνουν» το νέο Panda

Fiat Centoventi Concept
Κώστας Φούζας

H Fiat γιορτάζει τα 120α γενέθλιά της και μας παρουσιάζει το πρωτότυπο Centoventi. Ένα compact ηλεκτρικό μοντέλο που είναι προάγγελος της νέας γενιάς του Panda.

Το Centoventi Concept μας δείχνει την άποψη της Fiat σχετικά με τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και του Car Sharing. Πρόκειται για ένα όχημα με compact διαστάσεις, 3.680 χλστ. μήκος, ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία, πολλές επιλογές εξατομίκευσης & τεχνολογίες συνδεσιμότητας και με αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια που φτάνει έως τα 500 χιλιόμετρα. Στον τομέα της αισθητικής, το πρωτότυπο πόλης παράγεται μόνο σε ένα χρώμα και μπορεί να διαμορφωθεί από τον αγοραστή με το πρόγραμμα "4U", με επιλογή 4 διαφορετικών οροφών, 4 προφυλακτήρες, 4 διαφορετικά καλύμματα για τους τροχούς, αλλά και 4 εξωτερικά φιλμ κάλυψης. Εκτός από τα έξι διαμορφώσιμα στοιχεία (προφυλακτήρες, οροφή από πολυκαρβονικό υλικό, πίνακας οργάνων Lingotto, μπαταρίες, οθόνη στην πίσω πόρτα και εξωτερικά φιλμ), 114 ακόμα αξεσουάρ μπορούν να τοποθετηθούν στο δίκτυο της Fiat ή και από τον ίδιο τον χρήστη, όπως το ηχοσύστημα, οι πόρτες των αποθηκευτικών χώρων, τα καλύμματα των καθισμάτων, κ.α. Επίσης μια σειρά αξεσουάρ, όπως π.χ. τις ποτηροθήκες, μπορεί να τις κατασκευάσει και ο ίδιος ο χρήστης στο σπίτι του μέσω ενός 3D εκτυπωτή.

Στη βασική έκδοση το όχημα διαθέτει συσσωρευτές που παρέχουν αυτονομία 100χλμ., αν όμως κάποιος επιθυμεί μεγαλύτερη αυτονομία μπορούν να προστεθούν κάτω από το πάτωμα ακόμα 3 μπαταρίες με την κάθε μία να προσθέτει από επιπλέον 100χλμ. Τέλος μπορεί να τοποθετηθεί και μία μπαταρία κάτω από το κάθισμα ανεβάζοντας τη συνολική αυτονομία στα 500χλμ. Η τοποθέτηση των μπαταριών βοηθά στη διατήρηση του χαμηλού κέντρου βάρους και της σταθερότητας του οχήματος, ενώ η παροχή στο κέντρο της βάσης του παρμπρίζ κάνει ιδιαίτερα εύκολη τη διαδικασία σύνδεσης ανεξάρτητα από ποια πλευρά είναι ο φορτιστής..

Σύμφωνα με πηγές από τη Fiat, το πρωτότυπο Centoventi θα αποτελέσει τη βάση για τα νέα Panda & 500.

Fiat Centoventi Concept: Oι Ιταλοί μας «δείχνουν» το νέο Panda | iefimerida.gr 0
Fiat Centoventi Concept: Oι Ιταλοί μας «δείχνουν» το νέο Panda | iefimerida.gr 1
Fiat Centoventi Concept: Oι Ιταλοί μας «δείχνουν» το νέο Panda | iefimerida.gr 2
Fiat Centoventi Concept: Oι Ιταλοί μας «δείχνουν» το νέο Panda | iefimerida.gr 3
Fiat Centoventi Concept: Oι Ιταλοί μας «δείχνουν» το νέο Panda | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fiat Centoventi Concept
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ