Καθαρά Δευτέρα 2019: Τα μυστικά των σεφ για τέλεια ταραμοσαλάτα

Η Καθαρά Δευτέρα 2019 είναι κοντά και όπως κάθε Καθαρά Δευτέρα, έτσι και το τραπέζι για τα Κούλουμα 2019, θέλει την ταραμοσαλάτα του.

Οσο κοινό πιάτο, είναι, όμως, για τα Κούλουμα, ο ταραμάς και η ταραμοσαλάτα, άλλο τόσο δύσκολο είναι.

Θέλει μαεστρία, μεράκι και σίγουρα να γνωρίζεις και κάποια μυστικά για να πετύχεις την τέλεια υφή της ταραμοσαλάτας.

Μερικά από τα μυστικά, που όλοι οι σεφ κρατούν σαν μυστικό για τον ταραμά, είναι τα εξής:

Η υφή

Ολα εξαρτώνται από την υφή που θέλεις στον ταραμά. Αν τον θες αλοιφή, τον φτιάχνεις εξ' ολοκλήρου όλον στο μίξερ ή στο μούλτι. Αν όμως κάποιος προτιμά να αισθάνεται τον ταραμά στη γλώσσα, τότε η παρασκευή της ταραμοσαλάτας πρέπει να γίνει στο χέρι, σε γουδί, όπως παλιά.

Η γεύση

Η παλαιότερη εκδοχή της ταραμοσαλάτας απαιτούσε ψωμί. Τελευταία προτιμάται η πατάτα. Ο καθείς επιλέγει αναλογα με το γούστο του, πάντως μια καλή λύση είναι να γίνεται ένας συνδυασμός και των δύο.

ΤΟ μυστικό

Για να πετύχει η ταραμοσαλάτα χρειάζεται καλό χτύπημα ο ταραμάς. Είτε στο γουδί, είτε στο μίξερ (ανάλογα με την υφή που προτιμά κανείς) ο ταραμάς θέλει πολύ καλό χτύπημα για να πετύχει η ταραμοσαλάτα.

Τα υλικά

Το κρεμμύδι πρέπει να μπει στην ταραμοσαλάτα για να δώσει την απαραίτητη σπιρτάδα. Αν, όμως, κάποιος δεν αντέχει τη γεύση του κρεμμυδιού, μπορεί κάποιος να το αντικαταστήσει με πράσο. Επίσης, για πιο ελαφριά γεύση μπορεί να αντικαταστήσει κανείς το ελαιόλαδο με ηλιέλαιο.

Κι αν μου κόψει;

Κι αν σου κόψει, φυσικά υπάρχει λύση. Με λίγο νερό αραιώνει και απλά συνεχίζετε το χτύπημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ