Ο δαιμόνιος ντετέκτιβ του Μάικλ Κόνελι, Χάρι Μπος, επιστρέφει με νέα περιπέτεια - iefimerida.gr

Ο δαιμόνιος ντετέκτιβ του Μάικλ Κόνελι, Χάρι Μπος, επιστρέφει με νέα περιπέτεια

«Οι δύο όψεις της αλήθειας» του Μάικλ Κόνελι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το παρελθόν επιστρέφει για τον Χάρι Μπος. Ο Χάρι Μπος αναλαμβάνει παλιές ξεχασμένες υποθέσεις, βοηθώντας το υποστελεχωμένο αστυνομικό τμήμα του Σαν Φερνάντο. Όταν θα λάβουν μια κλήση που αφορά έναν διπλό φόνο σε φαρμακείο της περιοχής, ο Μπος είναι ο μόνος έμπειρος ντετέκτιβ στον τόπο του εγκλήματος.

Ετσι ξεκινά η νέα ιστορία του θρυλικού ντετέκτιβ στο νέο βιβλίο του Μάικλ Κόνελι, «Οι δύο όψεις της αλήθειας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η πείρα του Χάρι Μπος κουβαλά μαζί της φαντάσματα παλιών ξεχασμένων εγκλημάτων. Ένας θανατοποινίτης ισχυρίζεται ότι ο Μπος τον παγίδευσε και πως νέες αναλύσεις DNA το αποδεικνύουν.

Οι ερευνητές του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες επαληθεύουν τους ισχυρισμούς του θανατοποινίτη, αφήνοντας τον Μπος μόνο του να καθαρίσει το όνομά του και παράλληλα να κρατήσει έναν σαδιστή δολοφόνο στη φυλακή. Μόνο έναν άνθρωπο εμπιστεύεται να τον βοηθήσει, τον Μίκι Χόλερ.

Καθώς οι δύο υποθέσεις περιπλέκονται, ο Μπος αρχίζει να καταλαβαίνει ότι η αλήθεια έχει δύο όψεις, εκείνη που δεν πεθαίνει κι εκείνη που σκοτώνει.

«Οι δύο όψεις της αλήθειας» του Μάικλ Κόνελι

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ με τα 60.000.000 αντίτυπα

Ο Μάικλ Κόνελι αποφάσισε να γίνει συγγραφέας όταν ανακάλυψε τα βιβλία του Raymond Chandler, την εποχή που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.
Η επιλογή αυτής της κατεύθυνσης τον οδήγησε να σπουδάσει δημοσιογραφία και δημιουργική γραφή.

Μετά την αποφοίτησή του, το 1980, εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες της Ντεϊτόνα Μπιτς και του Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα, με ειδίκευση στο αστυνομικό ρεπορτάζ.

Ύστερα από τρία χρόνια θητείας στο αστυνομικό ρεπορτάζ, άρχισε να γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα με ήρωα τον επιθεωρητή της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Hieronymus «Harry» Bosch. Το βιβλίο Η Σκοτεινή Ηχώ, βασισμένο σε ένα αληθινό έγκλημα που σημειώθηκε στο Λος Άντζελες, κυκλοφόρησε το 1992 και κέρδισε το βραβείο Edgar για το Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Μυθιστόρημα της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου της Αμερικής.

Ακολούθησαν δεκάδες βραβευμένοι τίτλοι.

Πολυβραβευμένος, έχει πουλήσει 60 εκατ. αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Γραμμή Αίματος και Φόνοι στην Πόλη των Αγγέλων. Ο Connelly σε αριθμούς 60.000.000 αντίτυπα

Μεταφρασμένος σε 40 γλώσσες, Βραβείο Maltese Falcon (Ιαπωνία) Βραβείο .38 Caliber Βραβείο Grand Prix de Litterature Policiere (Γαλλία) Βραβείο Premio Bancarella (Ιταλία) Βραβείο Pepe Carvalho (Ισπανία)

Εκτός από τη συγγραφή μυθιστορημάτων, είναι επίσης παραγωγός και σεναριογράφος της ιντερνετικής σειράς Bosch, με ήρωα τον ομώνυμο ντετέκτιβ, που προβάλλεται στο Amazon Prime Instant Video.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ