Για πρώτη φορά στην οθόνη το «100 χρόνια μοναξιάς» -Θα γίνει σειρά στο Netflix

Πάνω από 50 χρόνια από την έκδοσή του, το «100 χρόνια μοναξιάς» μεταφέρεται για πρώτη φορά στην οθόνη και θα γίνει σειρά.

Το Netflix ανακοίνωσε ότι απέκτησε τα δικαιώματα για το περίφημο μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Καθήκοντα εκτελεστικού παραγωγού θα έχει ο γιος του συγγραφέα, Ροδρίγκο Γκαρσία, μαζί με τον αδελφό του Γκονζάλο. Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου το «100 χρόνια μοναξιάς» να γίνει ταινία, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες απέρριπτε τις προτάσεις.

Ο συγγραφέας πίστευε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο του δεν θα μπορούσε να «χωρέσει» σε μία ακόμη ταινία, ούτε καν σε δύο, σύμφωνα με τον Ροδρίγκο Γκαρσία. Επιπλέον, ήθελε η όποια μεταφορά του βιβλίου να γίνει στα ισπανικά και για αυτό απέρριπτε απευθείας πολλές από τις προτάσεις.

«Τα τελευταία 3-4 χρόνια το επίπεδο και η αίγλη των σειρών και των μίνι σειρών έχει ενισχυθεί τόσο πολύ», δήλωσε ο Ροδρίγκο Γκαρσία στους New York Times, εξηγώντας την απόφαση της οικογένειας να πουλήσει τώρα τα δικαιώματα. «Το Netflix ήταν από τους πρώτους που απέδειξε ότι ο κόσμος είναι πιο πρόθυμος από ποτέ να δει ξενόγλωσσες σειρές», συμπλήρωσε.

Ακόμη δεν είναι γνωστό ποιος θα γράψει το σενάριο ή ποιο ηθοποιοί θα στελεχώσουν το καστ, αλλά το Netflix δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί με τα καλύτερα λατινοαμερικάνικα ταλέντα και πως η σειρά θα γυριστεί στην Κολομβία.

Το εν λόγω μυθιστόρημα του νομπελίστα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες αφηγείται την ιστορία μιας δυναστείας, της οικογένειας Μπουενδία, και του πατριάρχη της Χοσέ Αρκάντιο Μπουενδία, του ιδρυτή της φανταστικής πόλης Μακόντο. Έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες κι έχει πουλήσει περίπου 50 εκατ. αντίτυπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ