Χαμός με βίντεο που ανέβασε ο Μπολσονάρου στο Twitter: Δείχνει κάποιον να ουρεί στα μαλλιά άλλου άνδρα - iefimerida.gr

Χαμός με βίντεο που ανέβασε ο Μπολσονάρου στο Twitter: Δείχνει κάποιον να ουρεί στα μαλλιά άλλου άνδρα

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου/ Φωτογραφία: AP- Marcos Correa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ εκατομμύρια Βραζιλιάνοι απολάμβαναν τις τελευταίες ώρες του καρναβαλιού, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, με βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter, κηρύσσοντας τον πόλεμο σε αυτή τη γιορτή της Βραζιλίας.

Στο βίντεο εμφανιζόταν ένας άνδρας, που φορά σπασουάρ, να χορεύει σε μια στάση λεωφορείου. Κάποια στιγμή, ένας άλλος άνδρας κατεβάζει το φερμουάρ του και ουρεί στα μαλλιά του πρώτου! «Δεν αισθάνομαι άνετα που το δείχνω αυτό, αλλά πρέπει να αποκαλύψουμε την αλήθεια ώστε ο κόσμος να την ξέρει. Σε αυτό έχουν εξελιχθεί πολλά πάρτι του δρόμου κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού», έγραψε ο πρόεδρος της Βραζιλίας στην ανάρτησή του. Δείτε το επίμαχο βίντεο εδώ.

Λίγο αργότερα, ο Μπολσονάρου διέγραψε την ανάρτηση. Ηδη όμως την είχαν δει αρκετή προκειμένου να προκληθεί θύελλα αντιδράσεων. Η Μάρα Τέλες, πολιτική αναλύτρια, σχολίασε ότι το εν λόγω tweet μπορεί να συνιστά παραβίαση της νομοθεσίας που απαγορεύει σε εκλεγμένους αξιωματούχους να ενεργούν με τρόπο που δεν συνάδει με την αξιοπρέπεια, την τιμή και την ευπρέπεια του αξιώματός του.

«Το πορνογραφικό tweet ντροπιάζει την κυβέρνηση», ήταν ο τίτλος της O Globo. «Ο πορνογράφος», ήταν ο τίτλος της δεξιάς ιστοσελίδας O Antagonista. «Είναι φασίστας, αλλά και ο πιο αποτυχημένος που έχουμε δει στην ιστορία της χώρας μας», έγραψε στο Twitter η ανθρωπολόγος Ροζάνα Πινέιρο- Ματσάδο. «Πού είναι η ευπρέπεια και ο σεβασμός; Ενας πρόεδρος θα έπρεπε, τουλάχιστον, να δείξει κάποιο σεβασμό στο μεγαλύτερο πάρτι της χώρας, που είναι σύμβολο της κουλτούρας μας. Το μόνο που μας δείχνει είναι ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δημοκρατικά τις αυθόρμητες αντιδράσεις εναντίον του», σχολίασε η γερουσιαστής Μόνικα Φρανσίσκο.

Η επίμαχη ανάρτηση έγινε σε μια προφανή προσπάθεια του Μπολσονάρου να αντιδράσει στη σφοδρή κριτική που δέχθηκε ο ίδιος και η κυβέρνησή του κατά τη διάρκεια του φετινού καρναβαλιού, σχολιάζει ο Guardian. Σε όλη τη χώρα, πολίτες που βγήκαν στους δρόμους χρησιμοποίησαν το καρναβάλι ως μια ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν κατά του ακροδεξιού προέδρου ο οποίος είναι γνωστός για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις του. Στην πόλη Ολίντα, έλουσαν ένα τεράστιο άρμα με τη μορφή του με μπίρες ενώ φώναζαν συνθήματα εναντίον του. Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μέλη καρναβαλικής ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του για να καταγγείλουν τις διασυνδέσεις της οικογένειάς του με τη μαφία. Και τα social media πλημμύρισαν με βίντεο ανθρώπων που γιορτάζουν το καρναβάλι, σε πολλές πόλεις της χώρας, βρίζοντας τον πρόεδρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαΐχ Μπολσονάρου βραζιλία καρναβάλι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ